معرفی استراتژی سوئینگ تریدینگ در فارکس؛ یک استراتژی طلایی برای کسب سود بیشتر

استراتژی سوئینگ تریدینگ در فارکس

استراتژی سوئینگ تریدینگ در فارکس (Swing Trading strategies) یا نوسان‌گیری بازار، یکی از انواع استراتژی‌های معاملاتی به شمار می‌رود که هدف آن کسب سود در طی چند روز تا چند هفته است. این استراتژی میان مدت (و تا حدی بلند مدت)، در تمامی بازارها نظیر فارکس، ارز دیجیتال، سهام و غیره قابل استفاده خواهد بود.

توجه داشته باشید که بیشترین تحلیل مورد استفاده در این روش میان سوئینگ تریدرها، تحلیل تکنیکال است؛ البته از تحلیل فاندامنتال نیز برای تأیید روند قیمت و الگوها نیز می‌توان استفاده کرد. با ما همراه باشید تا ضمن بررسی کامل استراتژی Swing Trading، نقاط ضعف و قوت، ویژگی‌ها و دیگر موارد مرتبط با این موضوع را برای شما واشکافی کنیم. برای کسب آگاهی بیشتر، تا انتهای این مقاله از اوربکس همراه ما باشید.

 

معرفی سوئینگ تریدینگ و استراتژی سوئینگ تریدینگ

اصطلاح معاملات نوسانی یا Swing Trading، به سبک معاملاتی گفته می‌شود که معامله‌گران از نوسانات بازار طی چند روز یا چند هفته سود می‌برند. در واقع در این استراتژی، تریدرها باید از فراز و نشیب‌های بازار به عنوان بخشی از روندهای بزرگتر، بهره‌برداری کنند؛ این بدان معنا است که قیمت دارایی‌ها در یک خط مستقیم و از یک نقطه به نقطه دیگر افزایش نمی‌یابد، بلکه در طول مسیر، دچار نوسان خواهد شد. استراتژی‌های معاملاتی نوسانی یا Swing Trading strategies، بر این حرکات نوسانی تکیه دارند و بر همین اساس، با روش‌های مختلفی از روند پر فراز و نشیب بازار، سود می‌برند.

برخلاف استراتژی اسکالپینگ تریدینگ و معاملات روزانه، در استراتژی سوئینگ تریدینگ می‌توان بدون در نظر گرفتن زمان پایان از پیش تعیین شده، معامله را باز کرد. در واقع در این نوع معاملات، نیازی نیست در پایان روز معامله‌ای بسته شود، اما تا زمانی که چشم‌انداز سود مثبت باقی بماند، می‌تواند باز بماند. در صورت تغییر اندیکاتور و امکان سود بیشتر بعید باشد، بستن معاملات نوسانی کاملاً منطقی به نظر می‌رسد؛ این روند می‌تواند روزها، هفته‌ها و ماه‌ها طول بکشد. در عین حال، با توجه به سرمایه‌گذاری سنتی و بلند مدت، استراتژی‌های معاملاتی نوسانی با این نوع استراتژی‌ها متفاوت است؛ زیرا برنامه فروش دارایی‌ها از همان ابتدا مشخص می‌شود و هدف نگهداری بلند مدت نخواهد بود.

تاریخچه استراتژی سوئینگ تریدینگ در فارکس

این نوع استراتژی معاملاتی در اواسط قرن بیستم، در کتاب “تکنیک معاملاتی تیلور” اثر داگلاس تیلور به طور کامل شرح داده شد. این نویسنده، موج‌های حرکتی شاخص را بررسی کرده، دوایر روزانه آن‌ها را مشخص نموده و در نهایت استراتژی‌ها را به چند بخش تقسیم می‌کند. در سال‌های بعدی، ایده‌های تیلور توسط دیگر معامله‌گران توسعه بیشتری یافت. همچنین نامی که روی این روش معاملاتی گذاشته شده، بر اساس کلمه نوسان یا Swing بوده است.

 

استراتژی معاملات نوسانی برای چه افرادی مناسب نیست؟

سبک معاملاتی نوسانی برای افرادی که عادت به حضور همیشگی و مدام پشت سیستم دارند، نمی‌تواند گزینه مناسبی باشد. در واقع این افراد با مشاهده نوسانات کوتاه مدت از وضعیتی که می‌تواند در نهایت منجر به سود شود، فاصله می‌گیرند. همچنین ممکن است تریدر مطابق سبک معامله پیش نرود و به دنبال معاملاتی برود که از هیچ قائده و قانونی پیش‌روی نمی‌کنند، برود.

به طور کلی، شما به عنوان یک معامله‌گر حرفه‌ای باید وضعیت بازار را بررسی کرده و به نتیجه‌ای منطقی برسید؛ با این حال، نوسانات چه کم و چه زیاد، بخش جدایی ناپذیر ارز دیجیتال به شمار می‌روند. در صورتی که در معاملات خود، استراتژی سوئینگ تریدینگ را در نظر می‌گیرد، حتماً به حد ضرر (stop loss) توجه داشته و آن را بالاتر در نظر بگیرید. در نظر داشته باشید زمانی که حد ضرر بالاتر باشد، به سرمایه بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد. در نهایت باید گفت، افرادی که از استراتژی نوسانی استفاده می‌کنند، به سرمایه‌های بیشتری در این مسیر نیاز دارند.

از دیگر نکات مهم در این سبک معاملاتی، صبور بودن است. معامله‌گران سوئینگ تریدینگ باید منتظر باشند تا بازار در مسیر اهدافی که تعیین کرده‌اند، حرکت کند. علت شکست برخی تریدرها در این نوع استراتژی، عدم صبوری کافی است. در واقع آن‌ها اجازه نمی‌دهند، بازار به سمت اهداف تعیین شده آن‌ها حرکت کند.

 

مزایا و معایب استراتژی سوئینگ تریدینگ در فارکس

استراتژی معاملات نوسانی، مانند دیگر انواع استراتژی معاملاتی، دارای نقاط قوت و ضعف مختلفی است که درک این موضوعات می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری بهتر کمک کند. شما از این طریق متوجه خواهید شد که آیا این سبک معاملاتی برای شما مناسب است یا خیر:

نقاط قوت و ضعف استراتژی سوئینگ تریدینگ
نقاط قوت و ضعف استراتژی سوئینگ تریدینگ

نقاط قوت و مزایای استراتژی معاملات نوسانی

معاملات نوسانی یا سوئینگ تریدینگ، مزایای زیادی برای تریدرها به همراه دارد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

  • سودآوری بالاتر: در این روش معاملاتی، با شناسایی نقاط ورود و خروج مناسب، به نسبت استراتژی خرید و هولد (Buy and Hold)، سود بیشتری بدست می‌آید و در نهایت بازدهی بالاتری نسبت به نگه داشتن طولانی مدت دارایی‌ها خواهد داشت.
  • انعطاف‌پذیری بیشتر نسبت به دیگر استراتژی‌ها: با استراتژی سوئینگ تریدینگ معامله‌گران در صورت هر گونه تغییرات بازار می‌توانند به راحتی پوزیشن‌های خود را تغییر داده و تعدیل کنند تا در نهایت سود بیشتری بدست آورند.
  • سوددهی در بازار صعودی و نزولی: با این نوع استراتژی، شما می‌توانید از تمامی روندهای بازار از جمله صعودی و نزولی، سود کسب کنید.
  • عدم نیاز به پایش مداوم بازار: در مقایسه با اسکاپینگ تریدینگ، معاملات نوسانی نیاز به پایش همیشگی بازار ندارد.
  • نیاز به زمان کمتر: مدت زمانی که برای انجام معاملات در استراتژی سوئینگ در نظر گرفته می‌شود، نسبت به معاملات روزانه و اسکالپینگ بسیار کمتر است.
  • استفاده از سرمایه به صورت مفید: در استراتژی معاملات سوئینگ، امکان استفاده مفید و کامل از سرمایه فراهم شده و می‌توانید به راحتی بازدهی خود را بهبود بخشید.

نقاط ضعف و معایب استراتژی معاملات نوسانی

علیرغم مزایا و نقاط قوت فراوان این روش معاملاتی، معایبی نیز دارد که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • ریسک بالاتر: این نوع استراتژی معاملاتی، نسبت به سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت، ریسک بالاتری دارد. در واقع باز نگه داشتن معامله در طول شب و آخر هفته، می‌تواند شما را در معرض ریسک‌های بیشتری قرار دهد. همچنین با تغییرات ناگهانی مسیر بازار، ممکن است ضررهای زیادی به معامله‌گر وارد شود.
  • پیچیدگی بیشتر: در سوئینگ تریدینگ، نیاز به تحلیل‌ها و محاسبات بیشتری بوده و پیچیدگی این استراتژی به نسبت سایر استراتژی‌ها نظیر Buy and Hold بیشتر است.
  • احتمال از دست دادن روندهای طولانی: تمرکز روی سودآوری کوتاه مدت، می‌تواند موجب از دست رفتن روندهای بلندمدت شود. در واقع با تمرکز روی حرکت‌های کوچک بازار، سودهای ناشی از حرکت بلند مدت از دست می‌رود.
  • کارمزد بیشتر: در این سبک معاملاتی، تریدرها کارمزد بیشتری باید پرداخت کنند.

با در نظر گرفتن نقاط قوت و ضعف سوئینگ تریدینگ، این روش برای تریدرهایی که به دنبال کسب سود از نوسانات کوتاه مدت هستند، گزینه‌ای مناسب و جذاب است. البته قبل از انتخاب هرگونه استراتژی، باید ظرفیت و اهداف را به درستی تحلیل و ارزیابی نمود.

 

5 معیار انتخاب بهترین ارز دیجیتال برای معامله نوسانی

انتخاب ارز دیجیتال مناسب، از مهم‌ترین و تعیین‌کننده‌ترین مراحل برای شروع استراتژی سوئینگ تریدینگ است. ارز انتخاب شده باید ویژگی‌ها و شرایط لازم برای ایجاد فرصت‌های سودآور را داشته باشد و در صورت انتخاب ارز اشتباه، تمامی تلاش‌های شما بی‌فایده خواهد شد. بنابراین بهتر است با در نظر گرفتن نکات و معیارهای خاصی اقدام به انتخاب ارز دیجیتال مناسب سوئینگ تریدینگ کنید. 5 مورد از مهم‌ترین آن‌ها را در ادامه مشاهده می‌کنید:

1. امکان خرید یا فروش آسان ارز

از مهم‌ترین و اساسی‌ترین معیارها برای انتخاب ارز دیجیتال در استراتژی معاملات نوسانی، ویژگی نقدشوندگی آسان ارز است. در واقع این بدان معنا است که شما به عنوان تریدر بتوانید در هر زمان، اقدام به خرید یا فروش رمزارز نمایید. در صورتی که ارز دیجیتال انتخاب شده، نقدشوندگی پایینی داشته باشد، در زمان ورود و خروج از معامله، محدودیت زیادی ایجاد شده و بسیاری از فرصت‌ها از دست می‌روند. معیارهایی مانند تعداد خریداران و فروشندگان فعال ارز، ارزش روزانه معاملات، حجم معامله و غیره به شما در سنجش نقدشوندگی یک رمز ارز کمک می‌کند.

2. حجم معاملاتی بالا و مناسب

یکی دیگر از معیارهای مهم در انتخاب ارزدیجیتال، برخورداری از حجم معاملاتی مناسب در بین معاملات روزانه است. حجم بالای معاملات نشان‌دهنده علاقه معامله‌گران و سرمایه‌گذاران به یک رمز ارز است. همچنین در این حالت، احتمال وقوع نوسانات قیمتی به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. در صورتی که حجم معاملاتی یک رمز ارز بالا باشد، تعداد فرصت‌های خرید و فروشی که در اختیار شما قرار می‌گیرد، بیشتر شده و می‌تواند در کوتاه مدت، معاملات موفق‌تر بیشتری داشته باشید.

3. نوسان‌پذیری کافی و بالا

از دیگر ویژگی‌ها و معیارهای مهم در استراتژی سوئینگ تریدینگ، برخورداری رمز ارز از نوسان‌پذیری کافی و بالا است. ارزهای دیجیتالی که نوسان‌پذیری بالایی دارند، فرصت‌های معاملاتی سودآور زیاد و متنوعی را در اختیار سوئینگ تریدرها قرار می‌دهند. البته نکته قابل توجه در این بخش، نوسان‌پذیری متعادل و متعارف است. در صورتی که نوسان‌پذیری بسیار بالا باشد، امکان پیش‌بینی روند آتی رمز ارز و شناسایی نقاط ورود و خروج مناسب از معامله بسیار سخت شده و در نهایت با مشکل مواجه می‌شود.

4. روند مشخص صعودی یا نزولی

معیار بعدی که در زمان انتخاب ارزهای دیجیتال باید در نظر داشته باشید، وجود یک روند صعودی یا نزولی نسبتاً مشخص در قیمت است. وجود چنین روندی در یک رمز ارز، زمینه سودآوری از نوسانات قیمتی در روزهای آینده را فراهم می‌کند. بنابراین بهتر است، ارزهای دیجیتالی را برای معامله سوئینگ انتخاب کنید که در حال رشد یا افت هستند تا فرصت‌های بهتری بدست آورید.

روند صعودی یا نزولی در استراتژی سوئینگ تریدینگ
روند صعودی یا نزولی در استراتژی سوئینگ تریدینگ

5. تأیید ارز از سمت بازار

نکته آخر در زمان انتخاب ارزهای مورد نظر، توجه به نظرات و رفتار سایر سرمایه‌گذاران نسبت به آن رمز ارز است. به عبارت دیگر، بهتر است ارزهای دیجیتالی را انتخاب کنید که تأیید بازار و سایر سرمایه‌گذاران را نسبت به خود دارد. در این حالت مطمئن می‌شوید که انتخاب شما یک انتخاب کاملاً صحیح و منطقی خواهد بود.

 

مهم‌ترین استراتژی های سوئینگ تریدینگ

سبک معاملاتی نوسانی، دارای استراتژی‌های بسیاری است که برای پیاده‌سازی معاملات سوئینگ از آن‌ها استفاده می‌شود. این نوع استراتژی‌ها به شما کمک می‌کند تا یک معامله پر سود داشته باشید. مهم‌ترین استراتژی‌های این روش به شرح زیر است:

1. استراتژی کراس اوور (Cross Over)

کراس اوور، یک نقطه از نمودار معاملاتی به شمار می‌رود. در این استراتژی، برخورد قیمت یک دارایی و یک اندیکاتور (Indicator) صورت می‌گیرد و این دو مورد می‌توانند از کنار یکدیگر نیز عبور کنند. استراتژی کراس اور به عنوان بهترین استراتژی برای بررسی عملکرد ابزارهای مالی شناخته می‌شود و معامله‌گران با استفاده از آن می‌توانند تغییرات محتمل در بازار مالی را پیش‌بینی نمایند.

2. استراتژی الگوی سر و شانه سقف (Top Head and Shoulders)

استراتژی سر و شانه در سوئینگ تریدینگ یکی از مهم‌ترین الگوهای تحلیل تکنیکال است که سقوط احتمالی ارز دیجیتال را نشان می‌دهد. این الگوی ساده با استفاده از یک خط مبنا به نام گردن و سه قله که سقف‌های قیمتی را نشان می‌دهند، شکل می‌گیرد و به راحتی برای معامله‌گران قابل تشخیص است.

به طور کلی، از الگوی سر و شانه برای بررسی تغییر روند از صعودی به نزولی استفاده می‌شود. در زمان ظهور این الگو روی نمودار، معامله‌گران متوجه می‌شوند که روند صعودی پایان یافته و روند نزولی آغاز شده است. آن‌ها با شناسایی این الگو، می‌توانند اقدامات لازم برای کاهش ضرر را انجام دهند.

3. استراتژی الگوی فنجان و دسته (Cup and Handle)

الگوی فنجان و دسته یکی از ابزارهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال سوئینگ تریدینگ است. این الگو، که به عنوان الگوی بازگشت صعودی نیز شناخته می‌شود، پس از یک روند نزولی ظاهر می‌شود. معامله‌گران با استفاده از الگوی فنجان و دسته، فرصت‌های معاملاتی جدید برای خرید را شناسایی می‌کنند.

4. استراتژی الگوی پرچم (Flag) و پرچم سه گوش (Pennants)

از دیگر استراتژی‌هایی که برای پیاده‌سازی معاملات نوسانی می‌توان مورد استفاده قرار داد، الگوی پرچم و پرچم سه گوش است. این الگوها، به خوبی روند حرکت را نشان می‌دهند؛ در واقع شکل‌گیری این الگو در روند اتفاق می‌افتد و زمانی شکسته خواهد شد که حجم بالایی در آن وجود داشته باشد.

 

آموزش استراتژی سوئینگ تریدینگ در فارکس برای انجام معاملات

برای استفاده از سبک معاملاتی سوئینگ، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • بررسی روند کلی در سبک معاملاتی نوسانی: معامله‌گران باید با استفاده از تحلیل‌های مختلف، روند صعودی و نزولی بازار را بررسی کنند. همچنین باید این روند را در بازه‌های هفتگی یا ماهانه در نظر بگیرند.
  • بررسی دقیق سیگنال‌های برگشت روند: بررسی دقیق این نوع سیگنال‌ها به معامله‌گران کمک می‌کند تا بهترین نقطه را برای شروع معامله پیدا کنند. در این مرحله، تریدر بیشترین سود را از حرکت قیمت بدست می‌آورد. در واقع نمودارها با بررسی‌های دقیق و دقت کامل تحیل شوند تا در نهایت به نتیجه دلخواه خود برسند.
  • مشخص کردن بهترین نقطه برای ورود به معامله: زمانی که مرحله قبلی با دقت کاملی بررسی شود، در این مرحله باید روی نمودار تمرکز نمود. تحلیل‌گران باید با زوم کردن روی نمودار، به دنبال بازه‌های زمانی کوتاه باشند تا به سوئینگ تریدینگ ورود کنند. با استفاده از تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و همچنین بررسی احساسات کلی بازار، خطاها تا حد زیادی کنترل می‌شوند.
بهترین نقطه ورود در معاملات نوسانی
بهترین نقطه ورود در معاملات نوسانی
  • بررسی اهداف و قیمت‌ها: معامله‌گرانی که از استراتژی سوئینگ تریدینگ استفاده می‌کنند باید به دنبال نوسانات بزرگ بازار باشند تا سودآوری بیشتری داشته باشند. برای شناسایی محدوده‌های خطر و جلوگیری از ورود به آن‌ها با از مواردی نظیر خط حمایت و مقاومت، سطوح فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci retracement) و فیبوناچی اکستنشن (Fibonacci Extension) استفاده شود. زمانی که معامله‌گران به سطح مقاومت نزدیک می‌شوند، باید اقدام به فروش دارایی‌های خود کنند تا به سود برسند. همچنین ممکن است بر اساس تحلیل‌های انجام شده، اقدام به حفظ پوزیشن کرده و حجم معامله را افزایش دهد.
  • تعیین حد ضرر در سوئینگ تریدینگ: آخرین مرحله از آموزش استراتژی سوئینگ تریدینگ، به تعیین حد ضرر مربوط می‌شود. با استفاده از استراتژی حد ضرر (Stop loss) می‌توان به راحتی مدیریت ریسک انجام داده و ضرر را تا حد زیادی کاهش داد. در معاملات نوسانی، بهتر است حد ضرر خود را بین 2 تا 5 درصد قرار دهید. این درصدبندی بسیار کلی است و معامله‌گر باید با توجه به شرایط بازار و میزان تحمل ریسک خود، حد ضرر خود را تعیین کند.

 

کلام آخر

در این مقاله سعی شد تا به طور کامل، مفهوم استراتژی سوئینگ تریدینگ و نحوه اجرای آن توضیح داده شود. همچنین نکات کلیدی و معیارهای مهم در رابطه با انتخاب رمز ارز و استفاده صحیح از معاملات نوسانی نیز برشمرده شدند. سوئینگ تریدینگ به عنوان یک روش معاملاتی سودآور و جذاب در بین تریدرها شناخته می‌شود که تنها با رعایت دقیق نکات و اصول ضروری، می‌توان به راحتی از پتانسیل سودآوری آن استفاده کرد.

در صورتی که شما هم به سودآوری از طریق نوسانات بازار در بازه‌های زمانی چند روزه تا چند هفته‌ای علاقه دارید، Swing Trading برای شما انتخاب مناسبی خواهد بود. البته باید آمادگی لازم را با صرف زمان و انرژی کافی در جهت یادگیری و تمرین، بدست آورید تا به نحو احسن از مزایای سبک معاملاتی نوسانی استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، سوالات و ابهامات خود را با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما ظرف مدت کوتاهی، به شما پاسخ دهند.

محتوای این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *