استراتژی های ریسک فری Risk Free

تصویری از تاثیر استراتژی های ریسک فری

ریسک فری در فارکس به مجموعه‌ استراتژی‌هایی گفته می‌شود که باعث کاهش یا حذف ریسک‌های قابل پیش‌بینی در معاملات می شوند. در بازار فارکس، به علت وجود نوسانات قیمتی زیاد، امکان بروز ضررهای قابل توجه وجود دارد. بنابراین مدیریت ریسک در این بازار، از اهمیت بسیاری برخوردار است. یکی از ابزارهای کلیدی در این زمینه، استفاده از حد ضرر یا استاپ لاس است که به معامله‌گران امکان می‌دهد تا زیان‌های خود را در یک سطح مشخص کنترل و محدود کنند.

اجرای شیوه های مدیریت ریسک مناسب می تواند منجر به افزایش سودآوری شود. تحقیقات لری ویلیامز،  نشان می‌دهد معامله‌گرانی که از یک قانون مدیریت ریسک سخت‌ گیرانه پیروی می‌کنند؛ از نرخ برد تقریبی 65% بهره مند می شوند.

در این مقاله به اهمیت مدیریت ریسک و روش‌های Risk Free در بازار فارکس می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

استراتژی ریسک فری چیست؟

ریسک فری در فارکس یک روش مدیریت به حساب می‌آید که برای کنترل و محافظت از سرمایه تریدرها در برابر انواع ریسک‌ها، نظیر نوسانات بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که می‌دانید، بازارهای مالی همواره با ریسک‌های زیادی همراه هستند که معامله‌گران باید بتوانند با استفاده از تکنیک‌ها و ابزارهای مختلف، ریسک‌های موجود را مدیریت کنند. البته توجه داشته باشید که ریسک‌های موجود در بازارهای مالی، کاملاً صفر نمی‌شوند. اما با تسلط روی روش‌های مختلف مانند استراتژی های ریسک فری، می‌توان این ریسک‌ها را به حداقل میزان خود رساند. fxtrendo

شناخت انواع ریسک‌ها در بازار فارکس

بازار فارکس نیز مانند تمام بازارهای مالی، با مجموعه‎ای از ریسک‌های خاص همراه است که با شناخت و مدیریت آن‌ها، می‌توان به موفقیت چشم‌گیری در این بازار دست یافت. مهم‌ترین انواع ریسک در بازار فارکس و معاملات آن، به شرح زیر است.

  1. ریسک ارز (Currency Risk) یا ریسک بازار
  2. ریسک نرخ بهره (Interest Rate Risk)
  3. ریسک نقدینگی (Liquidity Risk)
  4. ریسک لوریج (Leverage Risk)

انواع استراتژی های ریسک فری

استراتژی‌ها و کارهایی که می‌توان برای کاهش چشم گیر ریسک موجود در معاملات انجام داد؛ شامل چه مواردی می‌شود؟ در ادامه به 6 مورد از روش‌های کاربردی برای ریسک فری اشاره خواهیم کرد. با استفاده از این روش‌ها، امکان مدیریت ریسک به بهترین شکل ممکن وجود دارد.

تعیین حد ضرر در محدوده سود

در هر بازار مالی از جمله فارکس، تعیین حد ضرر و حد سود برای هر معامله امری کاملاً ضروری است. این امر کمک می‌کند تا در صورت عدم تطابق حرکت بازار با پیش‌بینی شما، کمترین ضرر را متحمل شده و در بهترین زمان از معامله خارج شوید.

در زمان باز کردن یک پوزیشن، معمولاً دو گزینه تحت عنوان “استاپ لاس (Stop Loss)” برای حد ضرر و “تیک پرافیت (Take Profit)” برای تعیین حد سود به شما نشان داده می‌شود که باید مقدار مناسبی را برای هر کدام وارد کنید. توجه داشته باشید که هیچ‌گاه بدون تعیین این دو مورد، وارد معامله نشوید. زیرا در صورت حرکت بازار، خلاف پیش‌بینی‌های شما، ممکن است سرمایه خود را به طور کامل از دست بدهید!

خرید پله‌ای DCA

خرید پله‌ای DCA، یک استراتژی مفید برای کاهش ریسک در سرمایه‌گذاری به شمار می‌شود. در این روش ریسک فری، به جای اینکه شما با تمام سرمایه خود در یک زمان مشخص وارد بازار شوید؛ این سرمایه را به بخش‌های کوچک‎تری تقسیم کرده و به تدریج به معامله وارد می کنید. برای مثال، به جای اینکه یک‌باره تمام مبلغ مورد نظر خود را برای خرید یک دارایی خرج کنید؛ آن را به چند بخش مساوی تقسیم کرده و در معاملات مختلف وارد می کنید. این اقدام موجب می‌شود تا ریسک کمتری در طول زمان متحمل شده و کنترل بهتری روی سرمایه خود داشته باشید.

استراتژی های ریسک فری؛ ذخیره سود پلکانی

سیو سود یا ذخیره کردن بخشی از سود، به استراتژی گفته می‌شود که بسیاری از تریدرها برای مدیریت سود خود به کار می‌برند. در این روش، زمانی که سود به سطح دلخواه خود می‌رسد؛ معامله‌گر بخشی از موقعیت یا سرمایه اولیه خود را برداشت می‌کند. این رویکرد دارای مزایا و معایب خاص خود است و استفاده از آن برای معاملات بلند مدت و زمانی که سرمایه‌گذاری اولیه بیشتر است؛ مناسب‌تر خواهد بود. به این ترتیب، تریدر می‌تواند با کاهش ریسک، از سود خود بهره‌ برداری کند.

تعیین ریسک به ریوارد

برخی از معامله‌گران برای تعیین موقعیت ورود و خروج به معاملات، از استراتژی ریسک به ریوارد که یکی از استراتژی های ریسک فری به شمار می‌رود؛ استفاده می‌کنند. در این روش، ابتدا حد ضرر و حد سود تعیین می‌شوند و سپس معامله بر اساس این نقاط انجام می‌شود. معمولاً نسبت یک واحد ضرر به سه واحد سود، یک استاندارد پذیرفته شده برای این روش است.

تعیین نسبت‌های غیرواقعی و ریسک‌پذیر، می‌تواند منجر به ضررهای بزرگ برای تریدرها شود. بنابراین برای موفقیت در این استراتژی، لازم است که با استفاده از انواع ابزارهای تحلیلی و درک دقیق روند و نوسانات بازار، نسبت‌های ریسک به ریوارد منطقی و متناسب با شرایط بازار تعین کرد.

حد ضرر متحرک

یکی از روش‎های موثر ریسک فری، استفاده از حد ضرر متحرک یا تریلینگ استاپ (Trailing stop) است. این ابزار به شما کمک می‌کند تا در مواقعی که قیمت به نفع شما حرکت می‌کند؛ از سود خود محافظت کنید تا از ضررهای احتمالی جلوگیری شود. به طور معمول، ممکن است بعد از ورود به یک معامله و کسب سود اولیه، بازار به طور ناگهانی به سمت مخالف و معکوس حرکت کند؛ تا حدی‌که حد ضرر نیز فعال شود. در این حالت، تریلینگ استاپ با حرکت همراه با روند بازار، به طور خودکار حد ضرر را به‌روز نگه می‌دارد و در صورت تغییر جهت بازار، مانع از بروز ضرر خواهد شد.

برای استفاده از حد ضرر متحرک در فارکس، می‌توانید از قابلیت‌های نرم‌افزاری موجود در پلتفرم‌های معاملاتی خود بهره ببرید. در این نرم‌افزارها، امکان تعیین فاصله‌ای مشخص (به طور مثال، 10 پیپ) برای تریلینگ استاپ وجود دارد و این مقدار به طور خودکار در زمان مناسب نیز تغییر خواهد کرد. همچنین در صورت تمایل، معامله‌گران می‌توانند به صورت دستی، حد ضرر خود را با توجه به تحولات بازار تنظیم کرده و مطابق با تحلیل خود، آن را تغییر دهند. schwab

هج کردن Hedging

هج کردن (Hedging) یکی از استراتژی های ریسک فری برای مدیریت ریسک است که در بازارهای دوطرفه کاربرد بسیاری دارد. در این روش، زمانی که یک موقعیت خرید باز می‌شود؛ تریدر به طور همزمان یک موقعیت فروش نیز باز می‌کند تا در صورت تغییر جهت بازار، خسارات احتمالی ناشی از خرید، جبران شود. این تکنیک به ویژه در بازارهای پرنوسان مانند ارز دیجیتال، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به طور مثال، اگر یک تریدر وارد معامله خریدی شود که احتمال موفقیت کمی دارد؛ می‌تواند با باز کردن سریع یک موقعیت فروش همزمان، در هر دو حالت صعوی یا نزولی بازار، موقعیت داشته باشد و ریسک خود را کاهش دهد. این روش به معامله‌گران کمک می‌کند تا در بازارهای بی‌ثبات هم به طور موثر فعالیت داشته باشند و از نوسانات شدید، سود ببرند یا حداقل ضرر کمتری تجربه کنند.

اهمیت استفاده از استراتژی های ریسک فری

مدیریت ریسک در تجارت فارکس و دیگر تجارت‌های روز دنیا، به معامله‌گران کمک می‌کند تا از زیان‌های غیرقابل جبران، جلوگیری کرده و سرمایه خود را در برابر نوسانات غیرمنتظره، محافظت کنند. در ادامه به دلایل اهمیت مدیریت ریسک و تأثیر آن بر موفقیت‌های بلندمدت در فارکس می‌پردازیم.

کاهش ضررهای احتمالی

یکی از اولین اصول مدیریت ریسک، کاهش ضررهای احتمالی است. معامله‌گران باید همواره آماده مواجه با شرایط غیرمنتظره در بازار باشند. استفاده از ابزارهایی مانند حد ضرر صفر در فارکس به معامله‌گران کمک می‌کند؛ تا ضررهای خود را در حد معینی محدود کنند. در غیر این صورت، معامله‌گران تنها با یک معامله ناموفق، تمامی سودهای کسب شده قبلی خود را نیز از دست داده و حتی سرمایه اصلی خود را نیز از بین می برند.

افزایش پایداری در معاملات

پایداری در معاملات، یکی دیگر از مزایا و اهمیت مدیریت ریسک در فارکس به حساب می‌آید. بازار فارکس به علت نوسانات زیاد خود، همواره در حال به چالش کشیدن معامله‌گران است. بنابراین شما با مدیریت ریسک مناسب، می‌توانید از محافظت سود و سرمایه خود در برابر نوسانات و چالش‌ها، مطمئن شوید تا سرمایه‌تان در طول زمان پایدار باقی بماند. پایداری مالی به معامله‌گران امکان می‌دهد در بلندمدت از فرصت‌های مختلف بازار بهره‌مند شوند.

جلوگیری از تصمیمات احساسی

یکی از خطرات بزرگ در معامله‌گری فارکس، تصمیم‌گیری بر اساس احساسات است. زمانی که یک تریدر بدون مدیریت ریسک و توجه به استراتژی‌های Risk Free وارد بازار می‌شود؛ هرگونه ضرر و زیان می‌تواند منجر به بروز واکنش‌های احساسی مانند ترس و طمع شود. در نهایت، بر اساس این احساسات، تصمیم‌‌های نادرست اتخاذ می‌شود. با تعیین استراتژی‌های مشخص ریسک فری در فارکس و پایبندی به این موارد، معامله‌گران می‌توانند از تصمیم‌گیری احساسی جلوگیری کنند.

استفاده از استراتژی‌های متنوع

استفاده از استراتژی های ریسک فری به معامله‌گران کمک می‌کند تا از مواجهه با خطرات احتمالی جلوگیری کنند. به طور مثال، شما می توانید با تعیین حد ضرر صفر در هر معامله، از بروز زیان‌های بزرگ، جلوگیری نمایید. همچنین با استفاده از تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال، می‌توان به راحتی بهترین زمان‌ها برای ورود و خروج به بازار را شناسایی کرد. تنوع در استراتژی‌های مدیریت ریسک، به معامله‌گران امکان می‌دهد در هر شرایطی از سود سرمایه‌ گذاری در بازار بهره‌مند شوند.

ایجاد آرامش ذهنی و روانی

مدیریت ریسک به معامله‌گران کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتری به معاملات خود در فارکس بپردازند. زمانی که معامله‌گران، یک برنامه مدیریت ریسک مناسب برای معاملات خود داشته باشند؛ می‌دانند که حتی در صورت ضررده بودن معامله، تمامی این زیان‌ها کنترل شده و محدود خواهند بود. این آگاهی، موجب ایجاد یک آرامش ذهنی و روانی در آن‌ها می‌شود و به معامله‌گران امکان می‌دهد تا با تمرکز و دقت بیشتری به تحلیل بازار و تصمیم‌گیری در رابطه با ورود و خروج از معاملات، بپردازند.

ریسک فری، کلید موفقیت در دنیای مالی

بازار فارکس و ارز دیجیتال مانند سایر بازارهای مالی، نوسانات لحظه‌ای بسیاری دارد و ممکن است در کمتر از چند دقیقه روند بازار به کلی تغییر کند. معامله‌گران مبتدی و غیرحرفه‌ای در چنین شرایطی بیشترین تأثیر را می‌پذیرند. زیرا سرمایه آن‌ها با یک کندل سبز یا قرمز ممکن است افرایش یابد یا به کلی از بین برود. راهکار درست و هوشمندانه، انجام معاملات به صورت ریسک فری است تا با کمترین ریسک، بتوان در این بازار سود کرد. در این مقاله، به طور کلی در مورد ویژگی‌ها و شاخصه‌های مهم معاملات و استراتژی های ریسک فری توضیح داده شد. در صورت هرگونه سوال و ابهام، با ما در ارتباط باشید.

محتوای این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید