12 سال سابقه
اوربکس

اندیکاتور فارکس چیست؟ انواع و نحوه استفاده

اندیکاتور فارکس چیست؟

اندیکاتور‌های فارکس ابزاری کاربردی برای دسترسی به اطلاعات دقیق بازار و اتخاذ تصمیمات مهم برای کسب سود در معاملات هستند. اندیکاتور فارکس محاسبات ریاضی بر اساس قیمت یا حجم یک دارایی را انجام داده و به درک بهتر وضعیت فعلی بازار و شناسایی فرصت‌های تجاری بالقوه کمک می‌کنند. انواع مختلفی از بهترین اندیکاتورهای فارکس برای استفاده در بازار فارکس وجود دارد که هر کدام روش‌های محاسباتی منحصر به فرد خود را داشته و اطلاعات متفاوتی را در اختیار سرمایه گذاران قرار می‌دهند. در این مقاله قصد داریم به بررسی پرکاربردترین آن‌ها بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

معاملات سریع در بازار فارکس و در عین حال حساب شده، نیازمند این است که معامله‌گران از بهترین ابزارهای ترید در بازار فارکس استفاده کنند. ابزارهایی که به کمک آن‌ها بتوانند معاملات صحیح و سودده را شناسایی کنند.

اندیکاتور فارکس چگونه کار می‌کند؟

تجارت در بازارهای مالی نیازمند یک رویکرد آگاهانه و استراتژیک است. یکی از اساسی‌ترین جنبه‌های معاملات در بازار مالی، تحلیل تکنیکال است که مبتنی بر استفاده از اندیکاتور‌ها برای تشخیص سیگنال‌ و روند تغییر قیمت دارایی‌ها است. اندیکاتور‌های تکنیکال ابزارهای آماری هستند که مزایای زیادی را برای معامله گران به همراه داشته و به آن‌ها کمک می‌کند تصمیماتی بهتر برای کسب سود اتخاذ کنند.

اندیکاتورهای فارکس سیگنال‌های فارکس و الگوهای موجود در بازار را در اختیار معامله گران قرار می‌دهند تا هر شخص با اطلاعات دقیق‌تر، قدم‌های بعدی خود را در بازار ارز بردارد. این ابزارها برای تجزیه و تحلیل داده‌های قیمت در یک بازه زمانی، استفاده شده و از طریق فرمول‌های ریاضی، اطلاعات مرتبط در مورد جهت حرکت قیمت ارزها را ارائه می‌دهند. اندیکاتور فارکس به صورت بصری در نمودارهای قیمت نشان داده شده که تفسیر و درک آن‌ها را آسان می‌کند.

اندیکاتور فارکس چگونه کار می‌کند

اندیکاتور فارکس چه مزایایی دارد؟

اندیکاتور معاملاتی یک ابزار تحلیل تکنیکال است که برای تجزیه و تحلیل حرکات قیمت ارزها، شناسایی روند و شناسایی فرصت‌های تجاری بالقوه مورد استفاده قرار می‌گیرد. اندیکاتورها به معامله گران کمک می‌کنند تا بازار را بهتر درک کرده و تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند. استفاده از اندیکاتورهای معاملاتی مزایای مختلفی دارد:

  • اندیکاتورها می‌توانند به شناسایی روند، صعودی یا نزولی بودن بازار کمک کنند.
  • نقش پر رنگی در اندازه گیری نوسانات بازار و شناسایی سیگنال‌های خرید یا فروش بالقوه ایفا می‌کنند.
  • برای مشخص کردن سطوح کلیدی مقاومت و حمایت می‌توان از اطلاعات اندیکاتورها استفاده کرد.
  • با استفاده از اندیکاتورهای معاملاتی، معامله گران می‌توانند استراتژی‌های معاملاتی خود را بهبود بخشیده و تصمیمات بهتری بگیرند.

توجه داشته باشید اندیکاتور فارکس زمانی موثرتر است که در ترکیب با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده شود. معامله گران باید تنظیمات اندیکاتور را متناسب با استراتژی‌های شخصی خود تغییر دهند.

فایده استفاده از اندیکاتورها در بازار فارکس

آیا باید از اندیکاتور فارکس استفاده کنید؟

تقریباً هر معامله‌گر حرفه‌ای در بازار مالی از اندیکاتورها استفاده می‌کند، زیرا قلب تحلیل تکنیکال بوده و با ارائه اطلاعات، می‌تواند سود معاملاتی بیشتری برای فرد به همراه داشته باشد. هنگام مشاهده و تفسیر داده‌ها و نمودارهای بازار همیشه از اندیکاتور فارکس استفاده می‌شود، در نتیجه اگر قصد دارید در بازار فارکس به سود برسید، استفاده از این اندیکاتورها برای شما مفید خواهد بود. با استفاده از اندیکاتورها می‌توان روند و الگوهای تغییر قیمت را شناسایی کرد که این موضوع برای معامله گران اهمیت زیادی دارد. اندیکاتورها به توسعه استراتژی معاملاتی کمک کرده و ترکیب آن‌ها با یکدیگر می‌تواند یک همراه بی نظیر برای پیشرفت در بازار مالی باشد.

مطالعه کنید: مسابقه فارکس چیست

انواع اندیکاتور فارکس

اندیکاتور فارکس در چهار دسته اندیکاتور روند، اندیکاتور حرکتی یا مومنتوم، اندیکاتور نوسان و اندیکاتور حجمی قرار می‌گیرد که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع اندیکاتورها در بازار فارکس

اندیکاتورهای روند فارکس

یکی از روش‌های معامله در بازار فارکس، معامله در جهت روند است. با شناسایی روند و انجام معاملات در جهت تغییرات روند، می‌توان به سود رسید. اندیکاتور روند یکی از ابزارهای پرکاربرد برای شناسایی و دنبال کردن روندهای قیمت یک دارایی مالی است. این ابزار به معامله گران کمک می‌کند فرصت‌های کسب سود بیشتر را شناسایی کنند. انواع مختلفی از اندیکاتورهای روند وجود دارد که معامله گران از آن‌ها استفاده می‌کنند، از جمله اندیکاتور میانگین متحرک و اندیکاتور واگرایی میانگین متحرک (MACD).

مطالعه کنید: بهترین روش واریز و برداشت پول در فارکس

اندیکاتورهای روند علاوه بر کمک به معامله گران در شناسایی جهت روند، در شناسایی روند معکوس هم کاربرد دارند. به عنوان مثال، تغییر جهت یک خط روند در اندیکاتور MACD می‌تواند نشان دهنده معکوس احتمالی روند باشد. معامله‌گران می‌توانند بر مبنای این اطلاعات، استراتژی‌های معاملاتی را تنظیم کرده و سرمایه‌گذاری پر سودتری داشته باشند.

اندیکاتورهای روند فارکس

 اندیکاتور میانگین جهت‌دار

اندیکاتور ADX یا شاخص میانگین جهت‌دار از جمله محبوب‌ترین اندیکاتورهای فارکس است که توسط معامله‌گران و سرمایه‌گذاران برای شناسایی و دنبال کردن روند تغییر قیمت دارایی‌ها استفاده می‌شود. در این اندیکاتور فارکس سه خط با نام‌هایDI- ،DI + و ADX وجود دارد که در بازه 0 الی 100 در نوسان بوده و بر مبنای آن‌ها می‌توان صعودی یا نزولی بودن بازار را مشخص کرد.

  • اگر DI+ بالاتر از DI- قرار گرفته باشد، روند صعودی است.
  • اگر DI- بالاتر از DI+ قرار گرفته باشد، روند نزولی است.
  • ADX قدرت روند را نشان می‌دهد. اگر این خط از سطح 25 عبور کند، احتمالا روند ادامه پیدا می‌کند اما اگر کمتر از آن باشد، بهتر است معامله نکنید.

میانگین جهت دار

اندیکاتور مکدی یا MACD

اندیکاتور MACD که مخفف عبارت Moving Average Convergence Divergence است، یک اندیکاتور فارکس محبوب است که در تحلیل تکنیکال بازار ارز و سایر بازارهای مالی استفاده می‌شود. این ابزار از دو خط تشکیل شده است:

  • خط اصلی MACD
  • خط سیگنال

MACD با کم کردن میانگین متحرک نمایی 26 روزه از میانگین متحرک نمایی 12 روزه محاسبه می‌شود. خط سیگنال به عنوان میانگین متحرک نمایی 9 روزه محاسبه می‌شود. زمانی‌که خط مکدی از بالای خط سیگنال عبور کند، سیگنال صعودی بوده و عبور از زیر آن، نزولی در نظر گرفته می‌شود. برخی از معامله گران از مکدی به عنوان تنها اندیکاتور فارکس برای تعریف استراتژی معاملاتی خود استفاده می‌کنند، در حالی که برخی دیگر از آن در کنار سایر اندیکاتورها کمک می‌گیرند.

مطالعه کنید: تریدر فارکس چیست

اندیکاتور میانگین متحرک یا Moving Average

اندیکاتور میانگین متحرک (Moving Average)، میانگین قیمت یک جفت ارز را در دوره زمانی مشخص، محاسبه کرده و می‌توان از آن برای شناسایی روند، سطوح حمایت و سطوح مقاومت استفاده کرد. انواع مختلفی از این اندیکاتور وجود دارد، از جمله میانگین متحرک ساده (SMA)، میانگین متحرک نمایی (EMA) و میانگین متحرک وزنی (WMA). هر نوع میانگین متحرک به طور متفاوتی محاسبه شده و مزایا و معایب خاص خود را دارد.

یکی از مزایای کلیدی میانگین‌های متحرک، توانایی آن‌ها در شناسایی روندهای بازار و تصمیم‌گیری آگاهانه در معاملات است. به عنوان مثال اگر قیمت یک دارایی به طور مداوم بالاتر از میانگین متحرک آن باشد، در یک روند صعودی قرار داشته و باید به فکر خرید آن بود. از سوی دیگر اگر قیمت یک دارایی به طور مداوم زیر میانگین متحرک باشد، روندی نزولی داشته و برخی به فروش فکر می‌کنند.

میانگین متحرک در شناسایی سطوح حمایت و مقاومت احتمالی هم نقش کلیدی دارد. به عنوان مثال، اگر قیمت یک دارایی به طور مداوم از میانگین متحرک 200 روزه خود جهش پیدا کند، معامله گران می‌توانند آن را به عنوان یک سطح حمایت یا مقاومت ببینند و استراتژی های معاملاتی خود را بر این اساس تنظیم کنند. میانگین های متحرک نباید به تنهایی مورد استفاده قرار گیرند و تمام شرایط بازار باید در هنگام معامله در نظر گرفته شود.

اندیکاتورهای مومنتوم یا حرکتی فارکس

اندیکاتورهای مومنتوم ابزار مهمی برای تحلیل تکنیکال بوده و معامله گران از آن‌ها برای ارزیابی سرعت یا شتاب تغییر قیمت دارایی استفاده می‌کنند. اندیکاتور حرکتی بر این اساس است: قیمت یک ارز در جهت خاصی حرکت می‌کند، حرکت در آن جهت باید ادامه یابد تا زمانی که تغییر قابل توجهی در روند بازار ایجاد شود. بررسی این روند به معامله گران اجازه می‌دهد تا تشخیص دهند چه زمانی یک روند در حال از دست دادن قدرت بوده و چه زمانی ممکن است تغییر در آن روند رخ دهد.

چندین اندیکاتور حرکتی متفاوت وجود دارد، از جمله اندیکاتور قدرت نسبی (RSI) و نوسانگر تصادفی (استوکاستیک). این اندیکاتورها به معامله گران کمک می‌کنند تا سیگنال‌های خرید و فروش بالقوه را شناسایی کنند. البته باید در نظر داشته باشید که نباید تنها به اندیکاتور‌های حرکت تکیه کنید. قبل از انجام هر عملیاتی، باید همیشه با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی کار کرده تا ضرر نکنید.

اندیکاتورهای مومنتوم یا حرکتی فارکس

اندیکاتور مقاومت نسبی یا RSI

اندیکاتور فارکس RSI یا مقاومت نسبی، یک اندیکاتور حرکتی پرکاربرد است که در انواع استراتژی‌ها و سبک‌های معاملاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزار، یک اندیکاتور ساده اما بسیار موثر است که می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار معامله‌گران و سرمایه گذاران قرار دهد. RSI در شناسایی تغییرات احتمالی روند، اشباع خرید یا فروش و فرصت‌های بالقوه خرید یا فروش کاربرد دارد.

اندیکاتور RSI در مقیاسی از 0 تا 100 نشان داده می‌شود. اگر دارایی دارای RSI بالاتر از 70 باشد، اشباع خرید در نظر گرفته می‌شود که معمولا با کاهش قیمت مواجه می‌شود، در حالی که زیر 30 اشباع فروش است و روند، رشدی صعودی خواهد داشت.

علاوه بر این، RSI می‌تواند در ترکیب با سایر ابزارها و اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال مانند میانگین متحرک، به منظور تأیید سیگنال‌های معاملاتی و بهبود دقت تحلیل بازار استفاده شود. توجه به این نکته حائز اهمیت است: اگرچه RSI می‌تواند ابزار ارزشمندی برای معامله‌گران باشد، اما یک اندیکاتور مستقل نیست و نباید به صورت مجزا از آن استفاده کرد. معامله گران همیشه باید عوامل دیگری مانند داده‌های اقتصادی را در نظر بگیرند.

 اندیکاتور استوکاستیک

اندیکاتور استوکاستیک شبیه به اندیکاتور فارکس RSI است. این اندیکاتور به شناسایی اشباع خرید و فروش کمک می‌کند. هنگامی که استوکاستیک بالاتر از سطح 80 باشد، اشباع خرید اتفاق افتاده و نشان دهنده یک روند نزولی احتمالی است. زمانی که زیر سطح 20 باشد، بازار در شرایط اشباع فروش بوده که نشان دهنده بازگشت احتمالی صعودی است.

اندیکاتورهای نوسان

آخرین نوع اندیکاتور فارکس، اندیکاتورهای نوسان هستند که جزء کلیدی تحلیل تکنیکال بوده و برای شناسایی نوسانات استفاده می‌شوند. نوسانات به درجه نوسان قیمت یا میزان تغییر قیمت یک دارایی در یک دوره زمانی معین اشاره دارد. هر چه نوسانات بیشتر باشد، نوسان قیمت بیشتر و ریسک مرتبط با دارایی بیشتر است.

هدف اصلی استفاده از اندیکاتورهای نوسان، کمک به معامله گران برای تعیین سطح ریسک مرتبط با ارز است. این اطلاعات برای معامله گران بسیار مهم است زیرا به آن‌ها کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه گرفته و از ضررهای احتمالی جلوگیری کنند. به طور مثال برای مشخص کردن زمان ورود یا خروج از یک موقعیت و میزان سرمایه گذاری می‌توان از اطلاعات این اندیکاتورها استفاده کرد.

اندیکاتورهای نوسان

اندیکاتور ATR

اندیکاتور ATR یکی از محبوب‌ترین انواع اندیکاتور است که در یک بازه زمانی مشخص، بالاترین و کمترین قیمت را در نظر گرفته و با تکیه بر قیمت بسته شدن معاملات، نوسانات آن را انداره گیری می‌کند. این اندیکاتور به شما نشان خواهد داد که چه زمانی بازار نوسانات زیادی داشته و چه زمانی نوسانات کمتر شده است. این اندیکاتور ابزار کاملی برای سیگنال خرید و فروش نیست اما برای مشخص کردن حد ضرر، می‌توانید به آن اعتماد کنید.

اندیکاتور ATR

اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands)

اندیکاتور باند بولینگر ابزار دیگری است که معامله گران بازار فارکس از آن استفاده می‌کنند. این اندیکاتور از سه باند تشکیل شده است؛ باند بالایی، باند میانی و باند پایینی.

اگر قیمت یک دارایی به طور مداوم در نزدیکی باند بولینگر بالا حرکت کند، نشان دهنده یک روند صعودی قوی است، در حالی که اگر به طور مداوم در نزدیکی باند بولینگر پایین حرکت کند، نشان دهنده یک روند نزولی قوی است. اگر قیمت یک دارایی باند بولینگر بالایی را بشکند، می‌تواند نشانه روند صعودی باشد، در حالی که اگر باند بولینگر پایین را بشکند، می‌تواند نشانه روند نزولی باشد. معامله گران اغلب از این اطلاعات به عنوان سیگنالی برای ورود یا خروج از موقعیت‌های معاملاتی خود استفاده می‌کنند.

اندیکاتورهای حجمی

اندیکاتور حجمی به شما نشان می‌دهد که قدرت بازار در دست خریداران است یا فروشندگان. با استفاده از این محاسبات متوجه خواهید شد که روند بازار صعودی است یا نزولی تا بتوانید از آن برای معاملات آینده خود استفاده کنید. افزایش حجم معاملات نشان می‌دهد که بازار روندی صعودی پیدا کرده است و قیمت افزایش می‌یابد؛ در مقابل کاهش حجم معاملات، نشان دهنده نزولی بودن بازار است.

اندیکاتورهای حجمی

اندیکاتور حجم تعادلی یا OBV

اندیکاتور حجم تعادلی از حجم معاملات انجام شده برای پیش بینی حرکات آینده استفاده می‌کند. این ابزار نخستین بار توسط جو گرنویل (Joe Granville) و در سال ۱۹۶۳ میلادی معرفی شد که تمرکز آن بر بررسی تغییرات حجم معاملات است. بر خلاف سایر اندیکاتورها که بر قیمت متمرکز هستند، این اندیکاتور به حجم معاملات می‌پردازد. از این ابزار معمولا برای تشخیص روند استفاده می‌کنند.

  • اگر اندیکاتور حجم تعادلی سقف‌های بالاتر ایجاد کند، یک کانال صعودی ایجاد خواهد شد.
  • اگر کف‌های جدید ایجاد شود، قیمت آن ارز احتمالا نزولی خواهد شد.

اندیکاتورهای متاتریدر فارکس

محبوب‌ترین پلتفرم فارکس، متاتریدر است که سال 2005 عرضه شد. با کمک این پلتفرم می‌توانید بر روی کامپیوتر یا گوشی همراه خود، ارزهای مختلف را خرید و فروش کنید. معامله گران معمولاً در طول معاملات خود در بازارهای ارز، از ابزارهای تخصصی مختلفی برای کاهش ریسک و شناسایی نقاط ورود و خروج معاملات استفاده می‌کنند که اندیکاتور نامیده می‌شود. متاتریدر هم به عنوان یک پلتفرم معاملاتی، اندیکاتورهای مختلفی را در خود جای داده که هر شخص بسته به استراتژی خود، از یک یا چند مورد از آن‌ها استفاده می‌کند.

اندیکاتورهای متاتریدر فارکس در دو نوع دسته بندی می‌شوند:

  • اندیکاتورهای استاندارد: این دسته از اندیکاتورها رایگان بوده و همه کاربران متاتریدر به آن‌ها دسترسی دارند.
  • اندیکاتورهای سفارشی: اندیکاتورهای سفارشی توسط برخی از معامله گران طراحی شده و سایر افراد می‌توانند با نصب این ابزارها، از امکانات آن‌ها بهره مند شوند.

فیبوناچی در فارکس چیست؟

استراتژی معاملاتی فیبوناچی، روشی برای تجزیه و تحلیل و انجام معاملات بر اساس دنباله فیبوناچی است. فیبوناچی مجموعه ای از اعداد است که در آن هر عدد مجموع دو عدد قبلی است؛ (0، 1، 1، 2، 3، 5، 8، 13، 21، 34، و …). معامله گران از فیبوناچی برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت احتمالی استفاده می‌کنند. اگر قیمت پس از یک حرکت بالا یا پایین به یکی از نسبت‌های فیبوناچی اصلی (23.6٪، 38.2٪، 50٪، 61.8٪ و 100٪) بازگردد، نشان دهنده تغییر بالقوه در روند است. معامله گران می‌توانند از این اطلاعات برای مشخص کردن نقاط خرید یا فروش استفاده کنند.

سخن پایانی

اندیکاتور فارکس ابزار مهمی برای معامله گران در بازارهای مالی است. این اندیکاتورها با استفاده از محاسبات آماری بر اساس قیمت و حجم یک دارایی، اطلاعات دقیقی از وضعیت فعلی بازار به معامله‌گران ارائه داده و نقش مثبتی در شناسایی فرصت‌های معاملاتی بالقوه دارند. انواع مختلفی از اندیکاتورهای معاملاتی وجود دارد که کاربردهای متفاوتی داشته و هر معامله‌گر بسته به استراتژی خود از یک یا چند ابزار استفاده می‌کند.

استفاده از یک یا چند اندیکاتور‌، ریسک معاملات را به حداقل رسانده و به شما اطمینان می‌دهد که حرکت درستی انجام می‌دهید. هیچ اندیکاتور واحدی نمی‌تواند تصویر کاملی از بازار ترسیم کند و معامله گران باید آن‌ها را با یکدیگر و روش‌های مدیریت ریسک ترکیب کنند تا یک استراتژی معاملاتی جامع شکل پیدا کند.

محتوای این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *