12 سال سابقه
اوربکس

رگوله فارکس چیست؟ «کلیدی برای شفافیت و اعتماد در بازار‌های مالی»

رگوله در فارکس چیست

پاسخ به این سؤال که رگوله چیست، برای معامله‌گران فارکس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همراه با رشد ارزی و ورود تعداد بسیاری از افراد به بازار‌های فارکس، یکی از بزرگ‌ترین خطراتی که سرمایه‌گذاری را تهدید می‌کند، انتخاب بلوکه‌های فاقد رگوله است. در واقع، رگوله نوعی اعتبار برای کارگزاری‌ها است تا به‌عنوان پشتیبان بتوانند مشکلات کاربران را رفع کرده و تمامی فعالیت‌های خود را زیر نظر سازمان نظارتی انجام دهند.

 مفهوم رگوله چیست و چه کاربردی دارد؟

بزرگ‌ترین بازار مالی دنیا با میزان نقدینگی بالا، بازار فارکس است که افراد بسیاری به‌عنوان تریدر در آن فعالیت می‌کنند. بروکرها یا همان کارگزاری‌های فارکس به این گروه از کاربران کمک می‌کنند تا خریدوفروش مطمئن را تجربه کنند. در واقع نقش تسهیل‌کننده معاملات و ایجاد امکان دسترسی به بازارهای مالی را برای کاربران ایفا می‌کند.

تمامی بروکرها زیر نظر سازمان بورس با دریافت مجوز به کاربران بازار ارز دیجیتال خدمات ارائه می‌دهند. یکی از دغدغه معامله‌گران در این عرصه، انتخاب کارگزاری مناسب و قابل‌اعتماد است تا ضمن حفظ سرمایه‌گذاری انجام شده در صورت بروز مشکل بتوانند از خدمات پشتیبانی آن نیز بهره‌مند شوند.

باتوجه‌به وجود تعداد بسیاری از بروکرها، انتخاب برای افراد حاضر در بازار فارکس سخت خواهد شد. آمار نشان می‌دهد تنها تعداد کمی از بروکرها، حدوداً ۵ درصد آن‌ها تحت نظارت سازمان بورس فعالیت دارند. نکته قابل‌توجه این است که تعدادی از کارگزاری‌های ارز دیجیتال بدون توجه به قوانین و مقررات تنظیم شده فعالیت داشته و از سرمایه مشتریان خود سوءاستفاده می‌کنند. در این میان داشتن اطلاعات کافی درباره اینکه بروکر رگوله چیست و چه کاربردی دارد، اهمیت پیدا می‌کند.

برای پاسخ به این سؤال که رگوله چیست باید گفت سازمان‌های دولتی وجود دارند که به‌عنوان یک مقام نظارتی بر بازار فارکس نظارت داشته و قوانین لازم برای صدور مجوز و شروع فعالیت کارگزاری‌های مختلف را صادر می‌کنند. این سازمان‌ها در یک کشور یا منطقه خاصی فعالیت دارند که مجوز آن‌ها موجب اعتبار بخشیدن به بروکرها شده و در نهایت کاربران می‌توانند با خیال آسوده تمامی معاملات خود را انجام دهند. این مجوز همان رگوله است که از بروز کلاهبرداری توسط کارگزاری‌ها جلوگیری می‌کند.

رگوله از جمله فاکتورهای مهم در تأیید بروکرها است. رگوله به معنای مقررات و قوانین است که از یک کلمه انگلیسی regulation گرفته شده است. شاید این سؤال ذهن شما را درگیر کند که رگوله بروکر چیست؟ رگوله بروکر شامل مجموعه‌ای از دستورالعمل‌هایی می‌شود که نهادهای نظاره‌گر بر کارگزاری‌های فارکس آن‌ها را اعمال کرده تا معامله‌گران با خیال راحت، در این بازار پر از چالش فعالیت داشته و به کسب درآمد دلاری دست پیدا کنند.

کاربرد رگولیشن در فارکس

مطالعه کنید: بازار فارکس چیست

استفاده از حداقل سرمایه برای ترید در فارکس می‌تواند راه بسیار خوبی برای مبتدیان باشد تا بدون ریسک زیاد، شروع به معامله در این بازار کنند. پس از کسب تجربه با اکانت آزمایشی و شروع معامله با حداقل سرمایه، می‌توانید پول بیشتری را وارد معاملات کرده و سود بالاتری هم کسب کنید.

کاربرد رگولیشن در فارکس

همان‌طور که هنگام خرید یک کالا به وجود نشان استاندارد آن توجه می‌کنید، رگولیشن نیز به علت اعتبار بخشیدن به بروکر داده می‌شود. لازم به ذکر است که بروکرها باتوجه‌به شرایطی می‌توانند رگوله دریافت کنند و همه آن‌ها نمی‌توانند مجوز فعالیت قانونی را داشته باشند.

در واقع رگولاتورها به‌عنوان یک نهاد مالی زیر نظر دولت هر کشور به‌صورت مجزا بر اساس قوانین مالی آن کشور تعیین می‌شوند. در این میان بروکر یا کارگزاری‌ها به‌عنوان یک واسط برای انجام معاملات به کمک تریدرها یا کاربران فارکس می‌آیند، بروکرها باید از صلاحیت کافی برخوردار باشند تا برای انجام معاملات با مشکلی روبرو نشوند.

یکی از مهم‌ترین کاربردهای رگولیشن، قانون‌گذاری برای کارگزاری‌ها است تا فعالیت آن‌ها بر اساس مجوز و به‌صورت قانونی انجام شود. این کار باهدف تنظیم بازار و نظارت بر فرایند خریدوفروش افراد توسط سازمان‌های تأیید شده جهانی صورت می‌گیرد.

رگوله‌ها چطور کار می‌کنند؟

به نظر شما چگونه می‌توان بازار جهانی و بزرگ فارکس را تحت قوانین و مقرراتی نظارت کرد؟ آیا وجود نقدینگی بالا با تعداد بسیاری زیادی از تریدرها و کاربران این امکان را می‌دهد تا بتوانید تمامی بروکه‌ها را کنترل کرده و به آن‌ها مجوز فعالیت دهید؟

باتوجه‌به اینکه نمی‌توان تمامی بروکرها را تحت نظارت یک نهاد یا سازمان قرارداد، یکی از راه‌های نظارت بر بازار فارکس، اجرای آن به‌صورت کشور به کشور است. از سوی دیگر می‌توان سازمان‌های دولتی را باهدف نظارت بر روی بروکرهای آن کشور به‌صورت اختصاصی ایجاد کرد تا قسمت‌های مختلفی از بازار را حمایت کنند.

در واقع این نهادها یا سازمان‌های دولتی هستند که با استفاده از استانداردهای تعریف شده می‌توانند به بروکرها رگوله دهند. به‌عنوان‌مثال در صورتی که تنظیم قانون احراز هویت با مدارک کامل برای تمامی کاربران توسط بروکر انجام شود می‌تواند به‌عنوان رگوله بروکر شناخته شود.

از جمله کشورها و سازمان‌های مهم رگوله کردن بروکرها عبارت‌اند از:

کشور سازمان رگولاتور نوع رگوله
ایالت متحده امریکا ·       کمیسیون ملی معاملات آتی

·       کمیسیون تجارت معاملات آتی کالا‌های اساسی

·       NFA

·       CFTC

انگلستان ·       مرجع هدایت مالی

·       مرجع نظارتی مالی

·       FCA

·       PRA

استرالیا کمیسیون سرمایه‌گذاری و اوراق بهادار استرالیا ASIC
نیوزیلند نهاد مالی و نظارتی FSP
سوئیس کمیسیون بانکداری فدرال سوئیس SFBC
ژاپن آژانس خدمات مالی FSA
کانادا سازمان تنظیم مقررات صنعت سرمایه‌گذاری کانادا IIROC
هنگ کنگ کمیسیون اوراق بهادار و آتی SFC
سنگاپور مرجع پولی سنگاپور MAS

 

چگونه می‌توان رگوله یک بروکر را بررسی کرد؟

مطالعه کنید: لوریج در فارکس چیست؟

چگونه می‌توان رگوله یک بروکر را بررسی کرد؟

اگر شما هم به‌عنوان یک تریدر در بازار فارکس کار می‌کنید، با اصطلاح بروکر و اینکه رگوله فارکس چیست، آشنا شده‌اید. داشتن اطلاعات کافی در این زمینه برای کاربران و تریدرها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. رگوله موجب اعتبار بخشیدن به بروکرها می‌شود تا سرمایه‌گذاران با اطمینان با کمک این واسطه بتوانند خریدوفروش مطمئنی را انجام دهند.

یک سرمایه‌گذار بازار ارز دیجیتال برای‌آنکه متوجه شود، بروکر انتخاب شده رگوله شده است، کافی است به سایت‌ها و منابع متعددی که برای این کار در فضای مجازی وجود دارد مراجعه کرده و با جستجوی نام بروکر یا کارگزاری منتخب خود، تمامی اطلاعات لازم درباره آن را دریافت کند. نکته قابل‌توجه در این مورد، میزان اعتبار و قدرت سازمان رگوله‌کننده است که در سه سطح ضعیف، متوسط و قوی عملکرد متفاوتی را ارائه می‌دهند. علاوه بر این دقت داشته باشید، رگوله بودن بروکر شرط کافی برای مطمئن شدن به بروکر نخواهد بود.

برای‌آنکه بدانید بروکر شما رگوله شده است باید قبل از واردشدن به بازار جهانی فارکس و پیداکردن بروکر مناسب، وارد سایت‌های نقد کننده بروکرها شده و اطلاعات لازم را بررسی کنید. از جمله وب‌سایت‌هایی که می‌توانید از آن‌ها برای پیگیری قانونی‌بودن بروکر انتخابی خود استفاده کنید عبارت‌اند از:

· BrokerCheck by FINRA

· Forex Peace Army

· Trustpilot

مراجعه به این سایت‌ها کمک می‌کند تا بتوانید با مشاهده اطلاعات و امتیازات داده شده به بروکرهای انتخابی شما توسط سرمایه‌گذاران مختلف، بهترین را انتخاب کرده و تصمیم درستی در این زمینه گرفته باشید. دقت داشته باشید نه‌تنها پیداکردن بروکر رگوله شده اهمیت دارد؛ بلکه توجه به میزان اعتبار سازمان یا نهادی که وظیفه رگوله کردن بروکر را نیز انجام می‌دهد، نقش مهمی را ایفا می‌کند.

باتوجه‌به وجود تحریم‌های اجرا شده برای کشور ما، متأسفانه پیداکردن بروکر رگوله شده مناسب توسط نهادهای اروپایی و آمریکایی کاری سخت و دشوار است. یکی از علل عمده آن نیز عدم دسترسی کاربران ایرانی به ایجاد حساب شخصی است. سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا رگولیشن مناسب برای سرمایه‌گذاران ایرانی در فارکس وجود دارد؟

رگوله FCA یکی از قوی‌ترین رگوله‌های کشور انگلستان است که به‌صورت آف شور (یک نهاد قانونی از کشوری در یک کشور دیگر) خدمات خود را برای ایرانیان ارائه می‌دهد. این رگوله به دلیل وجود تحریم‌ها برای کاربران ایرانی خود عملکردی مانند رگولاتورهای ضعیف و متوسط دارد. شما می‌توانید در قسمت جستجوی بروکرهای فارکس این رگوله با واردکردن نام کارگزاری انتخابی خود، از ثبت رگوله برای آن مطمئن شوید. در رگوله شرایطی فراهم شده تا افراد با واردکردن نام یا شناسه بروکر خود آن را جستجو و بررسی کنند.

چرا باید یک بروکر رگوله شده باشد؟

یکی از اهداف مهم در رگوله کردن بروکرها، ایجاد اطمینان در سرمایه‌گذاران بازار ارز دیجیتال یا فارکس بوده تا در سایه این کارگزاری‌های معتبر بتوانند با میزان ریسک کمتری خریدوفروش خود را انجام دهند. بازار فارکس به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار ارزی شناخته می‌شود که بیشترین حجم نقدینگی را به خود اختصاص داده است.

باتوجه‌به اینکه بازار فارکس یک بازار غیرمتمرکز است، انجام کلاهبرداری و سوءاستفاده از کاربران بسیار اتفاق می‌افتد. ازآنجایی‌که کسب درآمد دلاری می‌تواند برای افراد مختلف جذاب به نظر آید می‌تواند برای افراد کلاهبردار نیز جذابیت خاصی داشته باشد. از سوی دیگر انجام معاملات کاربران از طریق بروکرها به‌عنوان واسط انجام می‌شود. دراین‌بین ممکن است کارگزاری کلاهبردار بوده و با انجام کارهای متقلبانه تمامی سرمایه فرد را از بین ببرد.

ازاین‌رو، اعطای رگوله به‌عنوان یک برچسب اطمینان برای افراد به بروکرها باعث می‌شود تا کاربران فارکس با اطمینان خاطر در بازار سرمایه‌گذاری کرده و معاملات خود را انجام دهند. در واقع قوانین و مقررات تنظیم شده از سوی نهادهای دولتی رگولاسیون تأثیر به سزایی در کاهش میزان کلاهبرداری و انجام رفتارهای متقلبانه بروکرها دارد.

مزیت‌های بروکر رگوله شده

مطالعه کنید: اسپرد در فارکس چیست؟

مزیت‌های بروکر رگوله شده

بروکر رگوله وظیفه دارد طبق دستورالعمل‌های نهاد مربوطه، فعالیت خود را به‌صورت شفاف در برابر کاربر انجام داده و از سرمایه و منافع او محافظت کند. این حالت با اعلام وضعیت رگولاسیون در سایت کارگزاری قابل‌تشخیص است تا مشتریان بتوانند انتخاب بروکر مطمئن داشته باشند.

از مهم‌ترین مزیت‌های بروکررگوله شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. جلوگیری از بروز کلاهبرداری

پول‌شویی از موارد قابل‌توجهی است که توسط کارگزاری‌های غیرقانونی انجام شده و به‌عنوان یک خرابکاری مالی شناخته می‌شود. صدور رگوله برای بروکرها باعث می‌شود تا در سایه قوانین، اقداماتی مانند کلاهبرداری و پول‌شویی صورت نگیرد. این کار باهدف محافظت از سلامت بازار ارزی انجام می‌شود.

۲. ارائه خدمات بروکر به مشتریان

دستورالعمل‌های تنظیم شده رگولاسیون‌ها موجب می‌شود تا کارگزاری‌ها تمامی حقوق مشتریان را رعایت کرده و خود را در برابر آن‌ها موظف بدانند. کاربران در صورت مشاهده هرگونه رفتار ناشایست خارج از قانون بروکرها می‌توانند آن را به نهاد رگوله پشتیبان اطلاع داده تا پیگیری‌های لازم انجام شود.

۳. محافظت از سرمایه مشتری

بازار فارکس به دلیل وجود سرمایه‌گذاری‌های کلان، به بازاری با حجم نقدینگی بالا معروف است. اجرای معاملات و خریدوفروش تریدرها زیر نظر بروکر رگوله‌ها موجب می‌شود تا از دسترس کلاهبرداران دورمانده و خسارات کمتری را متحمل شود. بیمه‌کردن حساب مشتریان به میزان مشخصی توسط انواع رگولاتورها مانند موارد زیر موجب اطمینان‌بخشی به کاربران خواهد شد.

  • رگوله CYSEC: در صورت بروز خسارت تا سقف ۲۰ هزار یورو به تریدرها پرداخت می‌کند.
  • رگوله FSCS: در صورت بروز خسارت تا سقف ۸۵ هزار یورو به تریدرهای پرداخت می‌کند.

۴. ایجاد امنیت بالای حساب کاربران

یکی از نکات قابل‌توجه هنگام انتخاب بروکر رگوله شده، امکان جداسازی حساب بروکر از حساب مشتریان است. این کار موجب افزایش ایمنی حساب کاربران می‌شود. در واقع محافظت از اطلاعات شخصی کاربران به‌منظور جلوگیری از تقلب توسط بروکر رگوله شده اهمیت دارد.

تحلیل نوسانات فارکس

آشنا شوید: پیپ و پوینت در فارکس

بررسی رگولاتوری بروکر (معرفی اوربکس به‌عنوان بهترین در ایران)

باتوجه‌به تغییرات ایجاد شده در مقررات تصویب شده توسط سازمان‌ها برای رگوله بروکرها، لازم است پس از انتخاب کارگزاری آن را در سایت‌های معتبر بررسی کرده و اعتبار رگولاسیون آن را بسنجید. بروکر اوربکس در سال ۲۰۱۰ تحت نظارت نهادهای مختلف از جمله FCA، CySEC و MIFID به‌عنوان یک بروکر فارکس کار خود را در قبرس و کویت آغاز کرد. ازآنجایی‌که این بروکر طیف گسترده‌ای از دارایی‌های ارزهای متنوع فارکس، شاخص‌های سهام و انرژی را در چندین نوع حساب معاملاتی عرضه می‌کند و هم چنین قابلیت پشتیبانی چندزبانه به‌صورت ۲۴ ساعته را برای کاربران فراهم کرده است، موردتوجه بسیاری از تریدرها قرار گرفته است.

ازآنجایی‌که کشور ما به دلیل تحریم در بین کشورهای سازمان نظارتی اقدام مالی جهانی وجد ندارد، کاربران فارکس و سرمایه‌گذاران با مشکلات متعددی مواجه هستند. به همین علت تعداد بسیاری از کارگزاری‌هایی که می‌توانند به ایرانیان خدمات ارائه دهند باید یک سایت جداگانه ایجاد کنند تا تریدرهای ایرانی بتوانند از طریق آن فعالیت داشته باشند.

برای‌آنکه یک ایرانی بتواند تحت نظارت یک بروکر رگوله شده معتبر، معاملات خود را انجام دهد با چالش‌های متعددی روبرو است. بروکر اوربکس به‌عنوان بهترین کارگزار برای سرمایه‌گذاران و کاربران ایرانی فارکس شناخته می‌شود. داشتن سایت قوی و جامع بروکر اوربکس موجب می‌شود تا تمامی کاربران بتوانند اطلاعات خود را به‌صورت شفاف مشاهده کنند.

آیا بروکر اوربکس رگوله شده است؟

بروکر اوربکس بر اساس مقررات FSC تنظیم شده است که باتوجه‌به آن می‌تواند خدمات خود را به‌صورت گسترده به‌غیراز کشورهایی مانند ایالت متحده، کوبا، سوریه و کره شمالی ارائه دهد.

سازمان CySEC از دیگر سازمان‌هایی است که به اوربکس این اعتبار را می‌بخشد تا به‌عنوان یک بروکر رگوله شده فعالیت داشته باشد.

جداسازی سرمایه کاربران از حساب شرکت، نگه‌داری وجود مشتریان به‌صورت مجزا و اعطای بیمه خسارت به تریدرها از جمله ویژگی‌های قابل‌توجه این بروکر است که به همین علت ایرانیان آن را انتخاب می‌کنند.

بروکر اوربکس رگوله شده

رگوله fsa

رگوله fsa از دو سازمان نظارتی در بریتانیا تشکیل شده است:

  • سازمان رفتار مالی یا FCA: تنظیم خدمات مالی باهدف حفاظت از سرمایه مشتریان و برقراری عدالت و معامله سالم در بین بروکرها
  • مرجع مقررات احتیاطی یا PRA: به‌عنوان بخشی از بانک انگلستان باهدف نظارت بر بانک‌ها، مؤسسه‌های اعتباری، بروکرها و… فعالیت می‌کند.

 

جمع‌بندی

رگوله کردن از جمله شیوه‌های اعتباربخشی به یک بروکر است که باهدف تضمین معاملات انجام شده در بازارهای جهانی فارکس و مالی به کار برده می‌شود. در واقع برای پاسخ به این سؤال که رگوله چیست، می‌توان گفت: تنظیم قوانین و مقررات برای بروکرها یا کارگزاری‌های فارکس به‌منظور محافظت از منافع سرمایه‌گذاران بازار ارز دیجیتال و هم چنین جلوگیری از بروز کلاهبرداری و تقلب در بازار است.

در برخی کشورها، سازمان یا نهاد دولتی باتوجه‌به قوانین مالی خود می‌توانند دستورالعمل‌هایی را تنظیم کرده و در صورتی که بروکرها از آن‌ها تبعیت داشته باشند می‌توانند به‌عنوان رگوله بروکر شناخته شوند. برای‌آنکه یک سرمایه‌گذاری معتبر در بازار جهانی فارکس داشته باشید، نیاز است یک بروکر رگوله شده معتبر را به‌عنوان واسط معاملاتی خود انتخاب کنید. همچنین باید بدانید حداقل و بهترین سرمایه برای ورود به بازار فارکس چقدر است؟

محتوای این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *