12 سال سابقه
اوربکس

بروکر چیست؟ (Broker) | به زبان ساده + 10 نکته هنگام انتخاب

اگر شما قصد ترید در بزرگ‌ترین بازارهای مالی دنیا از جمله فارکس را داشته باشید، در اولین قدم برای ترید کردن نیاز به انتخاب یک بروکر یا کارگزار مناسب دارید. شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که بروکر یا بروکری چیست؟ بروکر در واقع یک شرکت خدمات مالی است که با ایجاد یک بستر مناسب امکان خریدوفروش دارایی‌ها را در بازارهای بزرگ دنیا برای شما فراهم می‌کند. اگر شما قصد دارید تا با بهترین بروکر فارکس آشنا شوید و همه چیز را درباره آن بدانید ادامه مطالب را از دست ندهید.

نکته: پیشنهاد می‌شود اگر آشنایی کمی با بازار فارکس دارید اول مقاله فارکس چیست را مطالعه کنید.

بروکر چیست؟

همان‌طور که گفته شد بروکر یا کارگزاری یک شرکت یا نهاد خدمات مالی است که با ایجاد یک بستر مناسب از طریق پلتفرم‌های معاملاتی، امکان خریدوفروش ارزهای بین‌المللی و سایر دارایی‌ها را برای شما فراهم می‌کند که در قبال آن از شما کارمزدی دریافت می‌کند.

اگر شما قصد معامله در بزرگ‌ترین بازار مالی دنیا یعنی فارکس را دارید باید حتماً بهترین بروکر را انتخاب کنید، زیرا در صورت بروز مشکل در این پلتفرم معاملاتی ممکن است در کسری از ثانیه ضررهای هنگفتی را متحمل شوید.

همچنین برای پاسخ به سؤال “بروکر فارکس چیست؟” نیز می‌توان گفت که تریدرها و معامله‌گران را به بازار فارکس متصل می‌کند که این نهاد مالی با ایجاد یک حساب از طرف تریدر که شبیه به‌حساب بانکی است ارزها و دارایی‌های تریدر فارکس را نگهداری می‌کند. به‌طورکلی با روی کار آمدن بهترین بروکرها در بازار فارکس، امروزه ترید با بالاترین سرعت و کمترین خطا برای ایرانیان امکان‌پذیر است.

آشنایی با انواع بروکرهای فارکس

به‌صورت کلی دو نوع کارگزار اصلی در بازار فارکس وجود دارد که در ادامه توضیح داده خواهند شد:

  1. بروکر مارکت میکر یا دارای میز معاملات (Dealing Desk)

بروکر مارکت میکر که با نام بروکرهای بازارساز نیز شناخته می‌شوند، در واقع در زمان انجام معامله در مقابل تریدر قرار می‌گیرند. اگر به طور ساده بخواهید با بروکر دارای میز معاملات آشنا شوید، بهتر است بدانید که وقتی یک تریدر شروع به معامله می‌کند اگر اقدام به خرید کند، مارکت میکر دست‌به‌کار می‌شود و به‌عنوان یک فروشنده عمل می‌کند و همچنین اگر تریدر به‌عنوان یک فروشنده وارد عمل شود، بروکر بازارساز نقش خریدار را بازی می‌کند و دارایی شما را خریداری می‌کند.

با شنیدن این جمله شاید فکر کنید که این نوع بروکرها از سود تریدر وارد ضرر می‌شوند و از ضرر آنها نیز سود می‌کنند.

به‌طورکلی مارکت میکرها یا بازارسازها قیمت پیشنهادی خریدوفروش را از طریق الگوریتم‌هایی که بر اساس عرضه و تقاضا شکل می‌گیرند به تریدر ارائه می‌دهند و به این معنی است که هم سفارش‌ها خرید و هم اردرهای فروش تریدرها را اجرا می‌کند.

پس می‌توان نتیجه گرفت که بروکرهای مارکت میکر نسبت به تصمیمات تریدر بی‌تفاوت هستند و با ضرر و سود آن‌ها کاری ندارند.

این بروکرها با تنظیم و ایجاد اسپرد ثابت و مناسب کسب درآمد می‌کنند. به‌عنوان نکته آخر نیز بهتر است بدانید که نرخ‌های ارائه شده توسط این نوع بروکرها نزدیک نرخ‌های بین‌بانکی هستند.

اگر قصد دارید تا به‌صورت کامل با اصول کار معاملات این بروکر آشنا شوید به مثال زیر توجه داشته باشید.

به طور مثال: اگر تریدر در بروکر بازارساز یا Market Maker قصد خرید ۵۰۰ واحد EUR/USD را داشته باشد، در اینجا بروکر ابتدا سعی می‌کند تا یک اردر فروش مناسب با خرید شما از سایر تریدرها پیدا کند که اگر این اتفاق بیفتد، بروکر بازارساز با کسب درآمد فارکس از اسپرد معاملاتی، کسب سود می‌کند.

مطالعه کنید: اسپرد در فارکس چیست؟

حالا اگر بروکر نتواند سفارش فروش مناسب با خرید شما را پیدا کند، بروکر شما را به تأمین‌کننده نقدینگی خود انتقال می‌دهد که در این صورت کارگزار سمت دیگر معامله شما را به عهده می‌گیرد و به‌عنوان فروشنده ظاهر می‌شود.

بهتر است بدانید که تأمین‌کننده نقدینگی کارگزاری‌ها در واقع یک نهاد معتبر بین‌المللی است که به‌راحتی دارایی‌های خود را خریدوفروش می‌کند.

  1. بروکرهای بدون میز معاملات (No Dealing Desk)

همان‌طور که از نام این نوع بروکر مشخص است، سفارش تریدرها را از طریق میز معاملات انجام نمی‌دهند و مانند بروکرهای بازارساز، سمت دیگر معاملات تریدر قرار نمی‌گیرند. به زبان ساده‌تر این بروکرها تنها سفارش‌ها بین خریدار فروشنده را انجام می‌دهند و تضمینی در مقابل خریدوفروش شما ندارند.

این نوع بروکرها نیز با دریافت کمیسیون از انجام معاملات کسب درآمد می‌کنند. به‌طورکلی بروکرهای بدون میز معامله هم می‌توانند به‌صورت STP و هم به‌صورت STP + ECN باشند که در ادامه بیان خواهند شد.

بروکر STP در فارکس

مطالعه کنید: در فارکس چه چیزی معامله می‌شود

تحلیل فاندامنتال فارکس و یا تحلیل بنیادی فارکس، جزو روش‌های بسیار مهمی است که سرمایه‌گذاران و تریدرهای موفق در این بازار مالی بزرگ، از آن استفاده می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم حتما از مقاله «تحلیل فاندامنتال فارکس چیست؟» بازدید کنید.

معنی بروکر STP در فارکس

اگر بروکر دارای سیستم STP باشد، اردرهای تریدرها را مستقیماً به تأمین‌کنندگان نقدینگی منتقل می‌کند که در واقع آنها به بازار بین‌بانکی دسترسی دارند. دقت داشته باشید که در این سیستم معاملاتی، هر تأمین‌کننده نقدینگی قیمت پیشنهادی خریدوفروش مختص به خود را دارد و آن را معمولاً تغییر نمی‌دهد.

به طور مثال: اگر شما قصد خرید یا فروش یک جفت‌ارز را داشته باشید، بروکر چند تأمین‌کننده نقدینگی را با قیمت‌های پیشنهادی خریدوفروش برای شما بر اساس اولویت و بهترین قیمت تنظیم می‌کند که معمولاً از بهترین به بدترین است.

حالا شاید برای شما این سؤال پیش بیاید که این نوع بروکرها چگونه کسب درآمد می‌کنند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که بروکرهای بدون میز معامله به‌صورت رایگان و تنها برای رضای خدا اقدام به چینش قیمت‌ها برای تریدرها نمی‌کنند و باتوجه‌به سیاست‌هایی که دارند، قیمت‌ها را تغییر می‌دهند.

به این صورت که اگر آنها برای معاملات تنها اسپرد 1 پیپ را در نظر بگیرند، اگر شما قصد فروش یک جفت‌ارز را داشته باشید و بهترین قیمت تأمین‌کننده نقدینگی به نرخ 1.2000 باشد، آن را در پلتفرم خود با عدد 1.2001 خواهید دید.

البته لازم به ذکر است که اگر اسپرد تأمین‌کنندگان نقدینگی افزایش پیدا کند، بروکرها نیز چاره‌ای جز افزایش اسپردهای خود ندارند و ممکن است شما بیش از 1 اسپرد برای انجام معامله پرداخت کنید. به همین دلیل است که بروکرهای بدون میز معاملات با سیستم stp معمولاً دارای اسپردهای متغیر هستند.

بروکر ECN چیست؟

این بروکر نیز دقیقاً در نقطه مقابل بروکرهای مارکت میکر یا بازارساز قرار دارد و سازوکار آن به شکلی است که خود بروکر به‌هیچ‌عنوان وارد معاملات مشتریان نخواهد شد. این مدل بروکرها به اسم ECN که مخفف Electronic Communication Network یا شبکه ارتباط الکترونیک است شناخته می‌شود.

بروکرهای ECN در فارکس اجازه می‌دهند تا اردر تریدرها با اردرهای سایر مشارکت‌کنندگان در این سیستم تطابق داشته باشد.

در این نوع بروکرها، تنها تریدرها و مشتریان کارگزاری سفارش‌های خود را ثبت نمی‌کنند. بلکه مشارکت‌کنندگان دیگری که می‌توانند بانک‌ها، صندوق‌های پوشش ریسک و حتی سایر بروکرها باشند در این معاملات حضور دارند.

علاوه بر این، بروکرهای با سیستم ECN به مشتریان خود امکان مشاهده سایر سفارش‌های خریدوفروش یا به‌عبارت‌دیگر امکان مشاهده عمق بازار را می‌دهند.

بهتر است بدانید که درآمد این نوع بروکرها از طریق دریافت مقادیر کمی کمیسیون به‌ازای هر معامله است. ازآنجایی‌که این بروکرها به‌هیچ‌عنوان طرف دیگر معاملات شما نیستند، این سیگنال را به تریدرها می‌رسانند که در ضرر و زیان شما شریک نخواهند بود.

آیا بروکر مارکت میکر برای تریدر نامناسب است؟

به‌طورکلی خیلی از تریدرها این‌گونه تصور می‌کنند که بروکرهای مارکت میکر موجب ضرر کردن آنها می‌شود. ازآنجایی‌که در برخی از موارد این بروکرها در طرف مقابل معاملات مشتریان قرار دارند، بسیاری از افراد این‌گونه برداشت می‌کنند که سود آنها تنها از طریق ضرر تریدرها به دست می‌آید؛ اما این تصور کاملاً غلط است؛ زیرا همواره مارکت میکرها طرف مقابل معاملات شما قرار نمی‌گیرد و در اکثر موارد، ترید با معاملات سایر مشتریان انجام می‌شود.

همچنین اگر سفارش متناسب با تریدر پیدا نشود، معمولاً اردر به تأمین کننده نقدینگی منتقل می‌شود.

البته لازم به ذکر است که بدانید، بازار فارکس نیز مانند سایر بازارهای مالی دنیا است و وجود افراد کلاهبردار در آن امری طبیعی است. پس بهتر است تا در هنگام انتخاب بروکر خود بسیار دقت کنید و وسواس به خرج دهید تا بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید.

رگوله بروکر ترید چیست؟

اگر قصد انتخاب بهترین بروکر برای ترید در بازار فارکس را دارید، احتمالاً نام رگوله بارها به گوش شما خورده است. در واقع رگوله کلمه انگلیسی است که به معنای قوانین و مقررات است.

زمانی که صحبت از رگوله بروکر فارکس می‌شود، منظور این است که یک سری قاعده و قانون وجود دارد که نهادهای مالی در بروکرهای فارکس اعمال می‌کنند تا اینکه از کلاهبرداری‌ها جلوگیری کنند و همچنین از شیوه‌های اخلاقی شفاف در حین ارائه خدمات به مشتریان آگاه شوند.

به‌طورکلی بروکرهایی که در بازار فارکس رگوله دارند، خیال مشتریان خود را از بابت رعایت قوانین و مقررات از سوی بروکر راحت می‌کنند. مطالعه بیشتر: رگوله فارکس چیست

نحوه درآمدزایی بروکرها

مطالعه کنید: لات در فارکس چیست

آشنایی با نحوه درآمدزایی بروکرها

یکی از روش‌های درآمدزایی بروکرها از طریق دریافت کمیسیون از انجام معاملات است. معامله‌گران با ثبت هر اردر خرید یا فروش مبلغی را تحت عنوان کارمزد و کمیسیون به بروکر پرداخت می‌کنند.

در واقع می‌توان گفت که یکی از روتین‌ترین روش‌ها برای درآمدزایی بروکرها در فارکس همین روش است، زیرا اگر سرمایه‌گذاران به‌صورت شخصی حساب کارگزاری خود را مدیریت کنند و تنها از یک بروکر آنلاین برای خریدوفروش استفاده کنند می‌توانند بدون پرداخت حق کمیسیون نیز سفارش‌های خریدوفروش خود را ثبت کنند.

احتمالاً ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که این بروکرها چگونه کسب درآمد می‌کنند؟ اگر قصد دارید تا با انواع روش‌های درآمدزایی بروکرها آشنا شوید ادامه مطالب را به‌هیچ‌عنوان از دست ندهید.

درآمدزایی از طریق مبالغ نقدی موجود در اکانت تریدرها

معمولاً بروکرها برای اینکه تریدرها را تشویق کنند تا مبالغ نقدی خود را در حساب کاربری خود نگه دارند به این مبالغ سودی پرداخت می‌کنند.

بروکرها معمولاً مبالغ نقدی را به یک حساب سپرده منتقل می‌کنند و بخش کوچکی از سود آن را به‌حساب کاربران واریز می‌کنند و هر آنچه که باقی می‌ماند به‌عنوان درآمدزایی بروکرها در نظر گرفته می‌شود.

فروش معاملات به بازارسازها

یکی دیگر از مرسوم‌ترین روش‌های کسب درآمد کارگذاری‌ها در بازار فارکس، فروش معاملات به بازارسازها یا مارکت میکرها است. بروکرها با انجام این کار به‌ازای هر معامله کمیسیون اندکی نیز از مارکت میکرها دریافت می‌کنند و علاوه‌برآن کمیسیونی نیز ممکن است از تریدر دریافت کنند که می‌تواند محل مناسبی برای درآمدزایی بروکرها باشد.

البته بهتر است بدانید که با فروش معاملات به مارکت میکرها، سرعت معاملات پیدا می‌کند و هزینه نیز برای تریدر افزایش می‌یابد، اما بااین‌حال معمولاً معامله‌گران متوجه این موضوع نمی‌شوند.

تصویری از بروکر فارکس

مطلب مرتبط: حساب اسلامی در فارکس چیست

درآمدزایی از طریق دریافت حق مشاوره

بیشتر بروکرهای فعال در بازار فارکس معمولاً مجوزهای لازم برای مشاوره‌های مالی را دارند. ازاین‌رو بروکرها در ازای ارائه مشاوره‌های خود، مبالغی را از مشتریان دریافت می‌کنند که یکی از روش‌های مهم درآمدزایی بروکرها به‌حساب می‌آید. لازم به ذکر است که کاربران می‌توانند در مورد خریدوفروش یک جفت‌ارز و کراس خاص نیز مشاوره بگیرند و هزینه‌ای را نیز بابت آن باید پرداخت کنند.

البته در بروکر اوربکس با ثبت نام در بروکر شما به صورت رایگان به تمامی سیگنال‌های فارکس که سودآور هستند به رایگان دسترسی دارید و نیازی به پرداخت حق مشاوره نیست.

درآمدزایی از طریق دریافت اسپردها

علاوه بر مواردی که گفته شد، بروکرها می‌توانند از طریق اسپردها نیز درآمد خود را افزایش دهند. به این صورت که بروکرها با تعیین ارزش اوراق و به‌دست‌آوردن تفاوت قیمتی آن با آنچه معامله می‌شود، سودی را کسب کنند.

همچنین بهتر است بدانید که طبق آخرین اطلاعاتی که در پاییز ۲۰۲۲ منتشر شده است، متوسط درآمد یک بروکر سهام در آمریکا حدود ۷۵ هزار دلار بوده است و همچنین متوسط درآمد کارگزاری‌های بورس در این کشور بین ۶۹ تا ۸۴ هزار دلار بوده است که عدد بزرگی محسوب می‌شود.

معمولاً بروکرها برای کسب درآمد تنها به یک روش اکتفا نمی‌کنند و با دریافت سود از مجموع این روش‌ها می‌تواند به عدد موردنظر خود برسند. همچنین شما با معامله در بروکر اوربکس هیچ اسپردی را پرداخت نمی‌کنید. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید پیشنهاد می‌شود مطلب روبرو را مطالعه کنید: اسپرد چیست

نکات مهم برای انتخاب بروکر فارکس

قبل از انتخاب بروکر برای انجام معاملات حتماً سعی کنید تا به نکات زیر توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید:

  • توجه به امنیت بروکر فارکس

یکی از مهم‌ترین نکات در انتخاب بروکر فارکس توجه به امنیت آن است. ازآنجایی‌که در بازارهای مالی از جمله فارکس امکان رصد معاملات شما توسط بروکرها وجود دارد پس بهتر است تا بروکری را انتخاب کنید که امنیت بالایی داشته باشد.

به‌صورت کلی بروکرها با استفاده از کدهایی این امکان را دارند تا همه تریدهای افراد را زیر نظر قرار دهند و حتی در آنها دخل و تصرف داشته باشند.

باتوجه‌به این نکات حتماً بروکر شناخته شده‌ای را انتخاب کنید و امنیت آن جزو مهم‌ترین فاکتورها برای شما باشد. برای سنجش امنیت بروکر شما می‌توانید سابقه آن را در میان کاربران ایرانی مورد ارزیابی قرار دهید که این امر می‌تواند کمک زیادی به انتخاب نهایی شما کند.

امنیت در بروکرهای فارکس

  • رگولاتوری بروکر

همان‌طور که در این مقاله نیز بیان شد توجه به رگولاتوری بروکر می‌تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد و اگر بخواهید به‌صورت خلاصه بااهمیت رگولاتوری بروکر آشنا شوید، بهتر است سعی کنید بروکری که رگولاتوری ندارد را به‌هیچ‌عنوان انتخاب نکنید.

همچنین بهتر است بدانید که انواع زیادی از رگولاتوری وجود دارد که بهتر است تا کارگزاری یا بروکری را انتخاب کنید که از معتبرترین و شناخته‌شده‌ترین رگولاتوری استفاده می‌کند. معتبرترین و شناخته‌ترین شرکت‌هایی که خدمات رگولاتوری را در فارکس ارائه می‌دهند شامل موارد زیر هستند:

  • رگولاتوری SEC آمریکا
  • رگولاتوری FCA انگلیس
  • رگولاتوری CySEC قبرس
  • رگولاتوری FMA نیوزیلند
  • رگولاتوری Bafin آلمان
  • رگولاتوری FINMA سوئیس
  • رگولاتوری MIFID اتحادیه اروپا
  • رگولاتوری ASIC استرالیا

البته لازم به ذکر است که گفته شود اکثر بروکرهایی که به ایرانیان خدمات می‌دهند دارای رگولاتوری‌های با اعتبار متوسط و پایین هستند که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • رگولاتوری FSC جزیره موریس
  • رگولاتوری FSA سنت وینسنت
  • رگولاتوری FSC جزایر ویرجین بریتانیا
  • رگولاتوری FSA جمهوری سیشل
  • رگولاتوری IFSC بلیز

به‌عنوان نکته آخر در ارتباط با رگولاتوری‌های بروکرها می‌توان گفت که در حال حاضر حتی یک بروکر رگوله شده توسط سازمان‌های معتبر جهانی به کاربران ایرانی خدمت ارائه نمی‌کند.

  • دارابودن کارمزدهای پایین

به‌صورت کلی بروکرها از تریدرها هزینه‌های مختلفی را دریافت می‌کند که معمولاً شامل موارد زیر است:

  • اسپرد کمیسیون سوآپ

معمولاً اخذ کمیسیون‌های پنهان یا حتی اسپردهای مخفی می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین مشکلات و چالش‌های تریدرها با برخی از بروکرها باشد که حتی می‌تواند موجب شود تا معاملات شما به‌شدت کاهش پیدا کند.

دقت داشته باشید که اگر اخذ کارمزد بالاتر اما به‌صورت شفاف باشد می‌تواند بهتر از کارمزدهای پایین با هزینه‌های نامعلوم باشد.

معمولاً بعضی از بروکرها که با کاربران ایرانی کار می‌کنند اقدام به اخذ هزینه‌های مخفی و حتی اسپردهای نامعلوم می‌کنند که حتماً باید در هنگام انتخاب آنها، توجه لازم به این قضیه را داشته باشید.

  • قابلیت واریز و برداشت ریالی

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات برای انتخاب بروکر می‌تواند توجه به شرایط واریز و برداشت ریالی باشد که تمام بروکرهای همکار با کاربران ایرانی این امکانات را دارند، البته نکته دیگری نیز در ارتباط با قابلیت واریز و برداشت ریالی وجود دارد که بهتر است حتماً به آن توجه کنید.

سرعت انجام این تراکنش‌ها می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد. برخی از بروکرهایی که با ایرانیان کار می‌کنند با سرعت بسیار بالا خدمات واریز و برداشت در فارکس به صورت ریالی را انجام می‌دهند که می‌تواند برای کاربران بسیار مهم باشد.

  • پلتفرم‌های معاملاتی

معمولاً بروکرها دارای پلتفرم‌های معاملاتی هستند که به‌صورت رایگان در دسترس تریدرها قرار می‌دهند. از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به متاتریدر ۴، متاتریدر ۵ و سی تریدر اشاره کرد.

  • پشتیبانی بروکرها

برخی از بروکرها که با کاربران ایرانی کار می‌کنند، دارای پشتیبانی با زبان فارسی هستند که این امر می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد و محبوبیت بروکرها را نزد ایرانیان بالا ببرد. بروکرها با دارابودن چت آنلاین، تلگرام و واتس‌اپ کار اواتس‌اپن را راحت کرده‌اند و برخی از آنها حتی به‌صورت ۲۴ ساعته خدمات ارائه می‌دهند.

از دیگر نکات مهم در انتخاب بروکر می‌توان به دارابودن تنوع حساب‌های معاملاتی، واریز و برداشت آنی، لوریج، حجم معاملات بالا و تنوع بالای جفت‌ارزها اشاره کرد.

بروکرها برای ایرانیان

مطالعه کنید: لوریج در فارکس چیست

انواع خدمات واریز و برداشت بروکرها برای ایرانیان

به‌صورت کلی بروکرهایی که با ایرانیان کار می‌کنند خدمات واریز و برداشت وجه را بسیار آسان کرده‌اند و قابلیت واریز و برداشت ریالی را به‌صورت مستقیم برای ایرانیان در نظر گرفته‌اند. به‌صورت کلی واریز برداشت ریالی به دو صورت انجام می‌شود:

روش اول واریز و برداشت ریالی: در روش اول که بیشتر نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد، شما در یک صرافی که بروکرتان معرفی می‌کند، ثبت‌نام می‌کنید و پول خود را به‌صورت ریال واریز می‌کنید و سپس با استفاده از حساب خود در صرافی، سرمایه شما به دلار تبدیل می‌شود و در حساب بروکرتان قرار می‌گیرد.

همچنین برای برداشت وجه نیز سرمایه دلاری شما به‌حساب منحصربه‌فرد شما در صرافی واریز می‌شود و بعد از آن به‌راحتی می‌توانید وجه خود را به ریال تبدیل کنید.

روش دوم واریز و برداشت ریالی: در روش دوم، بروکر نماینده خود را در ایران معرفی می‌کند تا با پرداخت ریالی به شماره کارت فرد، حساب شما در بروکر شارژ شود.

برای برداشت وجه نیز می‌توان از همین روش استفاده کرد.

استفاده از وب مانی و پرفکت مانی: شما با استفاده از سیستم پرداخت آنلاین وب مانی و پرفکت مانی نیز می‌توانید حساب خود را شارژ کنید، اما استفاده از این روش‌ها می‌تواند هزینه بیشتری را برای تبدیل پول برای شما داشته باشد.

ارزهای دیجیتال: شما برای شارژ حساب خود نیز می‌توانید از ارزهای دیجیتال استفاده کنید. به طور مثال: بیت‌کوین و اتریوم دو رمز ارزی هستند که شما می‌توانید با استفاده از آنها در اکثر بروکرها حساب خود را شارژ نمایید.

نقش بروکر در معاملات فارکس چیست؟

بروکرهای فارکس نیز واسطه‌ای میان خریداران و فروشندگان هستند که انجام معاملات را از طریق پلتفرم‌های معاملاتی انجام می‌دهند. دقت داشته باشید که تنها راه ورود و انجام معامله در بازار فارکس عضویت در یک بروکر معتبر است و بدون انجام این کار شما قادر به ترید در این بازار نخواهید بود.

آیا بدون بروکر نیز امکان معامله در بازار فارکس وجود دارد؟

یکی از سؤالات پرتکرار افراد مبتدی که قصد معامله در بازار فارکس را دارند معمولاً همین سؤال است. برای پاسخ به آن می‌توان گفت که بازار فارکس نیز مانند سایر بازارهای مالی نیازمند یک بستر شخص ثالث برای انجام معامله است که نام آن بروکر است.

به‌صورت کلی شما بدون ثبت‌نام در بروکرهای معتبر، امکان معامله در بازار فارکس را نخواهید داشت.

تفاوت بروکر و صرافی در چیست؟

امروزه به دلیل اینکه صرافی‌ها و بروکرها اقدام به‌اضافه کردن خدمات یکدیگر به لیست خودکرده‌اند، بسیاری از افراد تازه‌کار تفاوت آنها را متوجه نمی‌شوند. صرافی‌های معاملاتی نیز مثل بروکرها خریداران و فروشندگان را به یکدیگر مانند یک پل متصل می‌کنند.

به‌صورت کلی برای اینکه تفاوت بروکرها و صرافی‌ها را بدانید بهتر است بیان شود که سفارش‌های خریدوفروش کاربران در صرافی، در یک لیست تحت عنوان Order Book ثبت می‌شود و در نهایت نیز اگر سفارش‌های خریدوفروش با یکدیگر مطابقت داشته باشند نهایی و اجرا می‌شود، اما در بروکرها امکان انجام معامله با بروکر یا نهادهای مالی وجود دارد.

بروکر فارکس

آشنا شوید: پیپ و پوینت در فارکس

تفاوت بروکر و Brokerage

در زبان فارسی هر دوی این کلمات به‌صورت کارگزاری معنا می‌شوند؛ اما در انگلیسی آنها با یکدیگر متفاوت هستند.

به‌صورت کلی بروکر به کارگزاری گفته می‌شود که کاربران در پلتفرم‌های ارائه شده تنها امکان خریدوفروش دارایی‌ها را دارند اما Brokerageها علاوه بر این خدمات، برخی خدمات دیگر مانند: مشاوره سرمایه‌گذاری و توصیه‌های معاملاتی را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهند. همچنین برخی از آنها می‌توانند خدماتی همچون سرویس‌های نقدینگی را نیز به مشتریان ارائه دهند.

از دیگر تفاوت‌های بروکر و Brokerage می‌توان به این مورد اشاره کرد که اکثر بروکرها دارای تخفیف هستند و تنها ابزارهای معاملاتی و منابع آموزشی را ارائه می‌دهند.

همچنین بروکرهای Full Service نیز از انواع بروکرهای قدیمی هستند که خدماتی همچون مدیریت بر حساب‌های مالی را از طریق نیروهای انسانی انجام می‌دهند و نسبت به انواع دیگر بروکرها هزینه بیشتری دارند.

تفاوت بروکر Discount و Full-service

همان‌طور که از نام بروکرهای فول سرویس مشخص است، خدمات بسیار کاملی را به مشتریان ارائه می‌دهند که از جمله آنها می‌توان به مشاوره‌های سرمایه‌گذاری، دارابودن طیف وسیعی از محصولات سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی بازنشستگی اشاره کرد.

ازآنجایی‌که این بروکر خدمات بالاتری را به افراد ارائه می‌دهد طبیعی است که در ازای آن کمیسیون بالاتری نیز دریافت می‌کند.

در مقابل این نوع بروکرها می‌توان بروکرهای Discount را قرارداد که تنها از طرف کاربران خود معاملات را اجرا می‌کنند. این بروکرها با نام بروکرهای تخفیفی نیز شناخته می‌شوند که نسبت به بروکرهای فول سرویس کارمزد بسیار کمتری دریافت می‌کنند.

این بروکرها به‌صورت آنلاین خدمات خود را در پلتفرم‌های معاملاتی که می‌تواند شامل متاتریدر ۴ و ۵ باشد، ارائه می‌کند. لازم به ذکر است که این بروکرها هیچ خدماتی به جز انجام معامله را اجرا نمی‌کنند و همچنین از سرمایه‌گذاران خودگردان نیز کمیسیونی دریافت نمی‌کنند.

بهترین بروکر فارکس

معرفی بهترین بروکر فارکس

همان‌طور که گفته شد، قبل از انتخاب بروکر برای معامله در بازار فارکس باید برخی از نکات را رعایت کنید تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید. به‌جرئت می‌توان گفت که بروکر اوربکس به دلیل دارابودن ویژگی‌های بیان شده جزو بهترین بروکرهای فارکس دسته‌بندی می‌شود.

این بروکر در سال ۲۰۱۰ میلادی و تحت نظارت و مجوز CySEC، FCA و MiFID تأسیس شده است که دفتر مرکزی آن در قبرس و دفتر دیگر آن در کویت قرار دارد.

شما با ثبت‌نام در این بروکر می‌توانید طیف متنوعی از دارایی‌ها مانند: جفت‌ارزها در بازار فارکس، فلزات، فیوچر و شاخص‌های بورس دنیا را بر روی پلتفرم متاتریدر در چندین نوع حساب معاملاتی متنوع‌ترید کنید.

از دیگر ویژگی‌های این بروکر می‌توان به پشتیبانی چندزبانه در ۵ روز هفته و به‌صورت ۲۴ ساعته اشاره کرد که زبان فارسی را نیز پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این، شما امکان واریز و برداشت به‌صورت ریالی، وب مانی و پرفکت مانی را نیز دارید.

نتیجه‌گیری

شد بروکر یا کارگزاری یک شرکت یا نهاد خدمات مالی است که با ایجاد یک بستر مناسب از طریق پلتفرم‌های معاملاتی، امکان خریدوفروش ارزهای بین‌المللی و سایر دارایی‌ها را برای شما فراهم می‌کند. بروکر مارکت میکر که با نام بروکرهای بازارساز نیز شناخته می‌شوند، در واقع در زمان انجام معامله در مقابل تریدر قرار می‌گیرند. به زبان ساده‌تر بروکرهای بدون میز معاملات تنها سفارش‌های بین خریدار فروشنده را انجام می‌دهند و تضمینی در مقابل خریدوفروش شما ندارند. یکی از روش‌های درآمدزایی بروکرها از طریق دریافت کمیسیون از انجام معاملات است. معامله‌گران با ثبت هر اردر خرید یا فروش مبلغی را تحت عنوان کارمزد و کمیسیون به بروکر پرداخت می‌کنند. برخی از بروکرها که با کاربران ایرانی کار می‌کنند، دارای پشتیبانی با زبان فارسی هستند که این امر می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد و محبوبیت بروکرها را نزد ایرانیان بالا ببرد.

 

محتوای این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *