12 سال سابقه
اوربکس

ارز دیجیتال یا فارکس؟ تفاوت‌ و شباهت بازار فارکس و کریپتو چیست؟

ارز دیجیتال یا فارکس؟

ارز دیجیتال یا فارکس؟ تفاوت و شباهت بازار فارکس و کریپتو چیست؟ بازار فارکس و بازار ارزهای دیجیتال، دو بازار مالی بزرگ در جهان هستند که بسیاری از افراد از طریق سرمایه گذاری در این بازارهای مالی، توانسته‌اند به درآمدهای بسیار بالایی برسند. در بازار فارکس دارایی‌های متعددی معامله‌ می‌شوند، با این حال جفت‌ارزها رایج‌ترین و مهم‌ترین دارایی‌های قابل معامله در این بازار مالی به شمار می‌روند. این درحالی است که در بازار ارزهای دیجیتال، تریدرها و سرمایه‌گذاران، با رمرز ارزها از جمله بیت کوین، اتریوم، ریپل، تتر و … مواجه هستند.

تفاوت ارز دیجیتال و فارکس

مطالعه کنید: فارکس اسلامی

برای بسیاری از علاقه‌مندان به فعالیت در بازارهای مالی بزرگ در جهان، این سوال وجود دارد که ارز دیجیتال یا فارکس، کدام یک برای سرمایه‌گذاری انتخاب بهتری است؟ در پاسخ باید بگوییم هر دوی این بازارهای مالی دارای ریسک‌های خاص خود هستند؛ به طوری که به همان اندازه که دارای فرصت‌های کسب درآمد زیادی برای علاقه‌مندان می‌باشند، در صورت عدم اطلاع از نحوه معامله در فارکس، ممکن است کل سرمایه در معرض خطر و ضرر قرار بگیرد. با این حال برای اینکه تصمیم بگیرید بازار ارز دیجیتال یا فارکس، کدام را برای معامله و فعالیت مالی انتخاب کنید، توصیه می‌کنیم که در ادامه با ما همراه شوید تا با مقایسه این دو بازار مالی، یک تصمیم آگاهانه بگیرید و از دوراهی بازار ارز دیجیتال یا فارکس، خارج شوید.

فارکس و ارز دیجیتال چیست؟

مقایسه فارکس و ارزدیجیتال

آشنا شوید: نحوه سرمایه گذاری در فارکس

ارز دیجیتال و فارکس، هر دو جزو بازارهای مالی به شمار می‌روند که با سرمایه‌گذاری و ترید در هر دوی این بازارهای مالی، می‌توان به درآمدهای دلاری رسید. فارکس (Forex) و بازار ارزهای دیجیتال (Crypto Currency) بازاری برای خرید و فروش دارایی‌هایی مختلف می‌باشند که هر فردی در هر نقطه از جهان، می‌تواند در این بازارهای مالی فعالیت کند و به درآمد برسد.

در بازار ارزهای دیجیتال که تحت عنوان بازار رمزارزها و یا کریپتوکارنسی‌ها نیز شناخته می‌شود، برخی دارایی‌هایی دیجیتال از جمله بیت کوین، اتریوم و … خرید و فروش می‌شوند. در این بازار خبری از ارزهای فیزیکی نمی‌باشد. این دسته از ارزهای دیجیتال بر اساس مفاهیم رمزنگاری و رایانه‌ای ایجاد و مدیریت می‌شوند؛ به همین دلیل هیچ شخص و یا سازمانی بر روی‌ آن‌ها کنترلی ندارد. قیمت رمزارزها صرفا بر اساس عرضه و تقاضا مشخص می‌گردند.

در ادامه بررسی بازار ارز دیجیتال یا فارکس، باید اشاره کنیم این درحالی است که بازار فارکس به عنوان بزرگ‌ترین بازار مالی در جهان، بستری برای خرید، فروش و مبادله ارزهای بین‌المللی است. معامله در بازار فارکس، در قالب جفت ارز صورت می‌گیرد. ارزهایی شامل یورو، یوان، پوند و … در این بازار معامله می‌شوند، ضمن اینکه محلی برای معامله کالاهای ارزشمندی از جمله طلا، نفت، سنگ‌های گران قیمت و … نیز می‌باشد.

روند فعالیت و کسب سود و ضرر در این بازار مالی، با نوسانات قیمتی همراه است. یکی از تفاوت‌هایی که در میان بازار فارکس با بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد، میزان نوساناتی است که در این بازارها وجود دارند. به طوری که در بازار فارکس، معامله بر نرخ مبادله بین ارزها است و سودهایی که در معاملات کوتاه‌ مدت و بلندمدت در بازار فارکس به دست می‌آیند، به دلیل نوسانات موجود در این بازار هستند. برای معامله در بازار فارکس، می‌توان از مراجع معتبر و تریدرهای حرفه‌ای این بازار سیگنال فارکس را نیز دریافت کرد.

مزایا و معایب ارز

مزایا و معایب ارزدیجیتال

آشنا شوید: پیپ و پوینت در فارکس

 دیجیتال

در این قسمت از بررسی بازار ارز دیجیتال یا فارکس، قصد داریم به مزایا و معایب بازار ارزهای دیجیتال اشاره کنیم. همراه ما باشید.

مزایای بازار ارز دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال دارای برخی مزیت‌ها است که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

  • بازدهی بالا

ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات بسیار زیادی که دارند، شناخته می‌شوند. به طوری که ارزهای دیجیتال در مدت زمان کوتاهی، نوسانات قیمتی بسیار قابل توجهی را دارند. دسته‌ای از معامله‌گران و تریدرهای بازار ارز دیجیتال که در زمینه معاملات در این بازار مالی، حرفه‌ای و باهوش باشند، می‌توانند از نوساناتی که در این بازار مالی وجود دارد، سود کنند و به بازدهی نسبتا خوبی از ترید خود در این بازار برسند.

  • تمرکز زدایی و انعطاف پذیری

بر خلاف بازار فارکس که یک بازار مالی سنتی به شمار می‌رود؛ بازار ارزهای دیجیتال، یک بازار غیرمتمرکز است که هیچ شخص ثالثی بر آن نظارت ندارد. این موضوع از مزیت‌های بازار ارزهای دیجتال به شمار می‌رود، چراکه یک آزادی عمل بیشتری را برای انتخاب استراتژی به معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در این بازار مالی می‌دهد.

  • کارمزد

بازار فارکس در مقایسه با بازارهای مالی سنتی، دارای کارمزد تراکنش بسیار کمی است؛ جالب است بدانید میزان کارمزد معاملات در بازار ارزهای دیجیتال، در مقایسه با بازار فارکس نیز کمتر است.

  • سریع و ایمن

با فناوری بلاکچین، تراکنش‌های ارز دیجیتال در طی مدت زمان کوتاه و در ایمن‌ترین حالت ممکن صورت می‌گیرند. احتمال کلاهبرداری و یا دزدی در بازار ارزهای دیجیتال در مقایسه با بازار فارکس، بسیار کمتر است.

معایب بازار ارز دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال، در کنار مزایای بسیار، دارای برخی معایب نیز هست که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

  • نوسانات

نوسانات در بازار ارزهای دیجیتال، بسیار زیاد است. همین موضوع ریسک معاملات در این بازار مالی را بالاتر می‌برد. البته در صورتی که افراد دارای مدیریت ریسک و سرمایه باشند، می‌توانند از خسارت‌های شدیدتر جلوگیری کنند.

  • عدم وجود اطلاعات کافی

بازار ارزهای دیجیتال، جزو بازارهای جوان و نوپا به شمار می‌رود؛  به همین دلیل بسیاری از ارزهای موجود در این بازار مالی، دارای اطلاعات کافی و قابل اعتمادی می‌باشند. معامله‌گران باید پیش از اینکه یک رمرز ارز را برای معامله انتخاب کنند، در مورد آن به خوبی تحقیق کنند.

  • عدم وجود مقررات

در بازار ارزهای دیجیتال، هیچ گونه مقرراتی وجود ندارد. بسیاری از افراد سودجو در این بازار دارای فعالیت آزادانه هستند و همین موضوع برای برخی از معامله‌کنندگان کمی نگران کننده است.

مزایا و معایب فارکس

مزایا و معایب فارکس

بخوانید: لات در فارکس

برای تصمیم گیری در مورد ارز دیجیتال یا فارکس، باید با مزایا و معایب بازار فارکس آشنا شویم. معامله در بازار فارکس، دارای مزایا و معایبی است که در ادامه قصد داریم به آن‌ها بپردازیم.

مزایای بازار فارکس

در ابتدا به مهم‌ترین مزیت‌های بازار فارکس پرداخته‌ایم که سبب جذب معامله‌گران برای فعالیت در این بازار مالی و سرمایه‌گذاری در این بازار شده است.

  • نقدینگی بالا

بازار فارکس، یک بازار مالی بزرگ در جهان است که دارای نقدینگی بسیار بالایی می‌باشد. همین موضوع سبب شده است که هزینه تراکنش‌ها کمتر محاسبه شوند و معامله‌گران بتوانند استراتژی کارآمدتری را به اجرا درآورند.

  • دسترسی سریع و آسان

بازار فارکس یک بازار همیشه در دسترس می‌باشد؛ به طوری که نه تنها کسانی که در خارج از کشور فعالیت دارند، بلکه تمامی کسانی که در داخل ایران نیز فعالیت دارند، بدون محدودیت می‌توانند در این بازار مالی فعالیت کنند و از طریق سرمایه گذاری در این بازار مالی، به سود برسند.

  • سودآوری

در بازار فارکس، اهرم‌هایی توسط کارگزاری و بهترین بروکر فارکس، در اختیار معامله‌گران قرار می‌گیرد که به افراد این فرصت را می‌دهد که بتوانند حتی با حداقل سرمایه در فارکس نیز در موقعیت‌های معاملاتی بهتر شرکت کنند و اینگونه به سود بالاتری برسند.

  • تنوع در گزینه‌های معاملاتی

بازار فارکس، دارای چندین جفت ارز معاملاتی است و این امکان را به معامله‌گران می‌دهد که سبد خرید خود را با دارایی‌های متنوع پر کنند. همینطور می‌توانند برای معامله در بازار مالی فارکس، از استراتژی‌های مختلفی جهت معامله جفت ارزهای مختلف، استفاده کنند.

معایب بازار فارکس

بازار فارکس نیز دارای برخی معایب است که در ادامه پیرامون برخی از این معایب، توضیحاتی را آورده‌ایم.

  • ریسک‌های معاملاتی

سرمایه‌گذاری در بازار مالی فارکس و معامله در این بازار مالی جهانی، دارای برخی ریسک‌ها و خطرات نیز هست؛ به طوری که افراد باید پیش از معامله، از این ریسک‌ها اطلاع داشته باشند تا سرمایه خود را به خطر نیاندازند. به همین دلیل فعالیت در این بازار مالی، برای افراد مبتدی در این بازار توصیه نمی‌شود؛ دلیل این موضوع این است که هر گونه بی اطلاعی از قوانین معامله در این بازار مالی، با خسارت‌های زیادی همراه است.

  • پیچیدگی در تحلیل

در بررسی ارز دیجیتال یا فارکس، باید به پیچیدگی در تحلیل بازار فارکس اشاره کنیم. به طوری که تحلیل در بازار فارکس، نیازمند این است که افراد درک عمیقی از این بازار مالی داشته باشند. معامله‌گران باید بتوانند بازار مالی فارکس را به خوبی تحلیل کنند و از استراتژی‌های مناسبی در این بازار استفاده کنند تا بتوانند از سرمایه‌گذاری در این بازار به سود برسند. این موضوع برای معامله‌گرانی که مبتدی هستند، کمی دلهره‌آور است و برای اینکه بتوانند به این تسلط برسند، باید زمان کافی را برای کسب تجربه و مهارت، اختصاص دهند.

  • کلاهبرداری

ماهیت بازار فارکس، به گونه‌ای است که زمینه فعالیت‌های کلاهبردارانه در آن زیاد است. به همین دلیل افراد باید در انتخاب کارگزاری و بروکر فارکس، احتیاط لازم را داشته باشند و تحقیقات کافی را انجام دهند تا سرمایه خود را به دست کلاهبرداران نسپارند.

مقایسه فارکس و ارز دیجیتال + شباهت و تفاوت این دو بازار در چیست؟

تفاوت کریپتو و فارکس

مطالعه کنید: لوریج در فارکس

در بررسی ارز دیجیتال یا فارکس، باید بگوییم که بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال، دارای شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با یکدیگر هستند.

ابتدا به شباهت‌هایی که میان این دو بازار مالی بزرگ وجود دارد، پرداخته‌ایم.

نوسانات قیمتی

از مهم‌ترین شباهت‌هایی که میان بازار ارزهای دیجیتال و بازار فارکس وجود دارد، نوسانات قیمتی است. هر دو بازار مالی فارکس و ارز دیجیتال تحت تاثیر تغییرات عرضه و تقاضا، تغییر می‌کنند. به طوری که ارزش ارزها در این بازارها نسبت به یکدیگر تغییر می‌کند.

در هر دو بازار فارکس و بازار ارزهای دیجیتال، مفاهیمی شامل میزان عرضه و تقاضا تعیین کننده ارزش یک دارایی می‌باشند. در صورتی که تعداد خریداران یک جفت ارز در بازار فارکس و یا یک رمز ارز در بازار کریپتو، بیشتر از فروشندگان آن باشد، تقاضا برای آن دارایی نیز افزایش پیدا می‌کند. در شرایط برعکس، در صورتی که تعداد فروشندگان نسبت به خریداران بیشتر باشد، قیمت‌ها کم می‌شوند.

نوساناتی که در این بازارهای مالی وجود دارند، فرصت‌های سودآوری را برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کنند. به طوری که می‌توانند از نوسانات به وجود آمده، برای شرکت در معاملات استفاده کنند.

معاملات غیرمتمرکز

هر دو بازار، غیرمتمرکز هستند؛ به طوری که هیچ مقررات مرکزی و یا نهاد نظارتی بر این بازارها نظارت ندارند و بر آن‌ها حکم فرما نیستند. همین ویژگی زمینه‌ای را فراهم کرده است که تریدرها در این دو بازار مالی، آزادی بیشتری در معاملات خود داشته باشند.

به طوری که افراد می‌توانند دارایی‌های خود را در این بازار با قیمت پایین بخرند و با فروش آن‌ها در قیمت بالا، به سود برسند. همینطور می‌توانند یک موقعیت معاملاتی خرید و یا لانگ را باز کنند. همینطور در صورتی که شرایط بازار مساعد نبود، در موقعیت‌های معاملاتی فروش شرکت کنند.

تأثیر اخبار و رویدادها

در بررسی ارز دیجیتال یا فارکس، لازم است اشاره کنیم که بازار ارزهای دیجیتال نیز مشابه با بازار فارکس، نسبت به خبرها و داده‌ها حساس است. به طوری که هر گونه خبر در مورد رمزارزها، منجر به بروز تغییرات قیمتی چشمگیری می‌شود.

برای مثال مواردی شامل جنگ، بلایای طبیعی و … بر روی قیمت جفت‌ارزها در بازار فارکس تاثیر می‌گذارند. درحالی که اخباری شامل ممنوع شدن استخراج در چین و یا فروش دارایی‌های رمزارز شرکت تسلا نیز بر روی قیمت بیت کوین و دیگر رمزارزها در بازار ارزهای دیجیتال تاثیر منفی را گذاشته بود.

بازار فارکس و بازار ارزهای دیجیتال، هر دو زمینه‌ای را برای معامله دارایی‌های مالی فراهم می‌کنند. با این حال دارای ویژگی‌های متمایزی نیز هستند. در این قسمت، قصد داریم تفاوت ‌های بازار ارزهای دیجیتال و فارکس را بررسی کنیم.

اندازه بازار و نقدینگی

بازار فارکس بزرگ‌ترین بازار مالی در جهان می‌باشد که میانگین حجم معاملات روزانه آن، برابر با شش تریلیون دلار است. بازار ارزهای دیجیتال در مقایسه با بازار فارکس، از حجم معاملات بسیار کمتری برخوردار است. به طوری که کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال به دو تریلیون دلار می‌رسد. به همین دلیل بازار فارکس در مقایسه با بازار کریپتو، دارای نقدشوندگی بهتری است و نوسانات کمتری نیز دارد.

نوسانات کمتر جفت ارزها در بازار فارکس و همینطور نقدینگی بالاتر، شرایط را برای معامله تریدرها مساعدتر می‌کند. بنابراین اگر جزو تریدرهای مبتدی هستید، بازار فارکس بستر مناسب‌تری برای حفاظت از سرمایه اولیه و کسب سود از معاملات در بازار مالی برای شما فراهم می‌کند.

میزان نوسان

تفاوت فارکس و کریپتو

بخوانید: رگوله در فارکس

در بخش‌ شباهت‌های بازار ارز دیجیتال یا فارکس، اشاره کردیم که هر دو بازار دارای نوسانات زیادی هستند. این درحالی است که در میزان نوسانات قیمت در این بازار، تفاوت‌هایی نیز وجود دارد. به طوری که بازار ارزهای دیجیتال، دارای نوسانات شدید و غیرقابل کنترلی می‌باشد؛ به طوری که در جریان این نوسانات، ممکن است به یکباره، قیمت یک رمزارز، تغییرات قابل توجهی را داشته باشد. در مقابل بازار فارکس نیز دارای نوسانات قیمت جفت ارزها هست؛ با این حال دامنه نوسانات این بازار بسیار کمتر از بازار کریپتوکارنسی‌ها می‌باشد.

قانون‌ مندی یا رگوله

یکی از مهم‌ترین موضوعات در سرمایه گذاری در بازارهای مالی، دریافت خدمات از بروکر و یا صرافی‌هایی است که قانون‌مند هستند و برخی نهادهای مرجع، بر روی فعالیت این دسته از کارگزاری‌ها، نظارت دارند. در مورد بازار فارکس، این موضوع دارای اهمیت بیشتری است.

در بازار مالی فارکس، برخی نهادهای نظارتی و قانون‌گذار، فعالیت‌های بروکرها و معامله‌گران را زیر نظر دارند تا اینگونه از کلاهبرداری بروکرها جلوگیری شود. این درحالی است که بسیاری از بخش‌های بازار ارزهای دیجیتال، قانون‌مند نمی‌باشند و نهادهای نظارتی دخالتی بر روی فعالیت صرافی‌ها ندارند.

بنابراین اگر در مورد کلاهبرداری در بازارهای مالی نگران هستید، می‌توانید با انتخاب بروکرهایی از بازار فارکس که دارای رگوله‌های معتبری هستید، از این میزان از نگرانی‌های خود کم کنید و بیشتر بر روی معاملات خود تمرکز کنید.

ساعت ‌های معامله

بازار ارزهای دیجیتال در تمامی روزهای هفته و به صورت 24 ساعته فعالیت دارد. در این بازار خبری از تعطیلی نیست و تریدرهای این بازار، حتی می‌توانند در آخر هفته‌ها نیز به معاملات رمزارزهای دلخواه خود بپردازند.

این درحالی است که بازار فارکس در روزهای دوشنبه تا جمعه فعال است. افراد می‌توانند در این بازه زمانی، دارایی‌های مدنظر خود را در این بازار معامله کنند. البته لازم است اشاره کنیم که در بازار فارکس نیز در روزهای کاری، امکان معامله به صورت 24 ساعته وجود دارد. بهترین ساعت های معامله فارکس برای ایرانیان اما داستانی متفاوت است که در مقاله ای جامع، آن را برایتان شرح داده ایم.

دارایی ‌های مورد معامله

در بازار فارکس، دارای‌های متعددی در اختیار معامله‌گران قرار می‌گیرد؛ به طوری که تریدرهای این بازار مالی، ضمن اینکه می‌توانند بر روی جفت ارزهای بازار فارکس معامله کنند، می‌توانند بر روی فلزات گرانبها، شاخص‌ها، کالا، انرژی و … نیز معامله کنند.

در حالی که در بررسی تفاوت بازار ارز دیجیتال یا فارکس، باید بگوییم که در بازار رمزارزها، فقط ارزهای دیجیتال خرید و فروش می‌شوند.

بنابراین در بررسی تنوع دارایی‌های قابل معامله نیز بازار ارزهای دیجیتال از بازار فارکس شکست می‌خورد.

فارکس یا ارز دیجیتال؛ کدام بهتر است؟

کدام رو انتخاب کنیم؟ فارکس یا ارزدیجیتال

آشنا شوید: روانشناسی ترید

تا به این قسمت، سعی کردیم ابتدا جزئیاتی را از بازار مالی فارکس و بازار مالی ارزهای دیجیتال در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید برای انتخاب یکی از این دو بازار، تصمیم‌گیری بهتری را داشته باشید. هر دو بازار مالی، فرصت‌های خوبی را برای رسیدن به درآمد دلاری، در اختیار شما قرار می‌دهند؛ با این حال هر دو بازار نیز دارای ریسک‌های مخصوص به خود هستند.

باید بگوییم اینکه شما کدام یک از دو بازار ارز دیجیتال یا فارکس را انتخاب می‌کنید، کاملا به استراتژی معاملاتی، خصوصیات اخلاقی و شرایطی که دارید، بستگی دارد.

در صورتی که شخصیت کم صبر و حوصله‌ای هستید و نمی‌توانید ضررهای احتمالی در بازار ارزهای دیجیتال را تاب بیاورید، بهتر است به سراغ بازار فارکس بروید که یک بازار با دامنه نوسان کمتر است.

همینطور باید بگوییم که اگر شخصیت ریسک‌پذیری دارید و می‌خواهید با معامله بر روی دارایی‌های پرریسک، شانس خود را برای سودآوری بیشتر امتحان کنید، بازار پرنوسانی همچون بازار ارزهای دیجیتال، انتخاب مناسبی برای شماست. البته باید بگوییم که فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، بدون دانش فنی و اطلاعات کافی از نحوه معامله در این بازار مالی، با نتیجه‌ای جز شکست همراه نیست.

از سویی دیگر بازار ارزهای دیجیتال با چالش‌هایی از جمله انتقال رمز ارز از کیف پول به صرافی و یا نقدکردن سودهای حاصل از این بازار نیز همراه است. به همین دلیل اگر قادر به مواجه شدن با این چالش‌ها هستید، این بازار انتخاب خوبی برای شماست.

برای برخی از افراد قانون‌مندی و امنیت سرمایه‌شان، دارای اهمیت زیادی است. این دسته از افراد، بهتر است در بازار فارکس که در آن، قانونمندی بیشتری وجود دارد، فعالیت کنند و به سراغ بازار ارزهای دیجیتال نروند.

به طور کلی بازار ارزهای دیجیتال یک بازار جدید است و با ریسک بالایی نیز همراه است. به طوری که ممکن است یک اتفاق در این بازار، کل سرمایه شما را به خطر بیاندازد. این درحالی است که این اتفاق در بازار فارکس، به ندرت اتفاق می‌افتد و هیچ وقت تاکنون معامله‌گری شاهد این نبوده است که با یک اتفاق در بازار و یا نوسان قیمتی، کل سرمایه خود را از دست بدهد.

البته اگر شما یک معامله‌گر حرفه‌ای هستید، می‌توانید بخشی از سرمایه خود را به معامله در بازار فارکس اختصاص دهید؛ همینطور بخشی از شانس خود را نیز در بازار ارزهای دیجیتال امتحان کنید.

آنالیز بازار فارکس

سخن آخر

بازار ارز دیجیتال یا فارکس، موضوعی بود که در این مقاله بررسی کردیم. هر دو بازار، جزو بازارهای بین المللی هستند که سرمایه‌گذاران ایران می‌توانند به کمک این دو بازار، درآمد دلاری داشته باشند. در بازار فارکس، معامله‌گران می‌توانند دارایی‌هایی شامل بیت کوین، اتریوم و … را معامله کنند؛ این درحالی است که در بازار ارزهای دیجیتال، امکان معامله جفت ارزها، شاخص‌ها، فلزات گرانبها و … وجود دارد.

با وجود شباهت‌های بسیاری که میان دو بازار ارز دیجیتال و فارکس وجود دارد، از نظر بنیادی نیز تفاوت‌های قابل توجهی میان آن‌ها هست. به طوری که در بازار فارکس، حجم معاملات بیشتر و نوسانات کمتر است. از سویی دیگر بازار فارکس و بازار کریپتو، از نظر قانون‌مندی، اندازه بازار، تعداد دارایی‌های قابل معامله، ساعات کاری و … نیز با یکدیگر متفاوت هستند.

فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال ریسک بالایی را در مقایسه با بازار فارکس دارد؛ ضمن اینکه برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، افراد باید از فناوری بلاکچین و ارز دیجیتال درک عمیقی را داشته باشند. بازار فارکس نیز نیازمند دانش اولیه از فعالیت در این بازار مالی است، با این حال، بازار باثبات‌تر و قابل پیش‌بینی‌تری می‌باشد.

بنابراین اگر نمی‌دانید بازار فارکس و یا بازار کریپتو، کدام یک برای شما بهتر است، مقاله امروز، می‌تواند به شما کمک کند. شما به عنوان معامله‌گر باید ابتدا هدف خود را از فعالیت در بازارهای مالی مشخص کنید و بر اساس میزان تجربه، میزان ریسک پذیری و … بازار مناسب خود را انتخاب نمایید.

از همراهی شما تا انتهای این مقاله متشکریم. نظر شما چیست؟ به نظر شما کدام بازار مالی برای فعالیت اقتصادی و یا سرمایه گذاری، انتخاب بهتری به شمار می‌رود؟ حتما نظر و تجربیات خود را در انتهای همین صفحه و در بخش نظرات، با ما به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول

  • ارز دیجیتال یا فارکس، کدام بهتر است؟

هر یک از بازارهای مالی ارز دیجیتال و بازار فارکس، دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و نمی‌توان با قطعیت، در مورد اینکه کدام بازار بر دیگری برتری دارد، نظر دارد. با این حال بازار فارکس دارای ثبات بیشتری است و دارای نظام قانون‌مندتری می‌باشد و انتخاب بهتری برای مبتدیان است.

  • مهم‌ترین تفاوت فارکس و کریپتو در چه مورد است؟

بازار فارکس و بازار ارزهای دیجیتال، در زمینه‌های متعددی از جمله میزان نقدینگی بازار، حجم معاملات در بازار، نوسان قیمت‌ها، زمان فعالیت، نوع دارایی‌های قابل معامله و … دارای تفاوت‌هایی با یکدیگر هستند.

  • آیا انتخاب فعالیت در بازار فارکس نسبت به فعالیت در بازار ارز دیجیتال، انتخاب بهتری است؟

اینکه بازار فارکس و یا بازار ارزهای دیجیتال را برای فعالیت انتخاب کنید، بستگی به اهداف و نیازهای شما دارد. در صورتی که قصد معامله در فرابورس را دارید، بهتر است به سراغ بازار فارکس بروید.

  • نحوه قیمت گذاری جفت ارزهای بازار فارکس و ارزهای دیجیتال در بازار کریپتو چگونه است؟

قیمت‌گذاری ارزهای بازار فارکس بر اساس نرخ تبادل بازارهای مالی و بانک‌های مرکزی است. در حالی که بیشترین عامل تاثیرگذار در قیمت‌ گذاری رمزارزهای بازار کریپتوکارنسی، بر اساس عرضه و تقاضای آن‌ها در صرافی‌های متعدد می‌باشد.

  • بازار ارز دیجیتال یا فارکس، کدام ریسک بیشتری را دارد؟

هر دو بازار ارز دیجیتال و فارکس، ریسک‌های خاص خود را دارند؛ با این حال بازار ارز دیجیتال به دلیل نوسانات زیاد و غیر منتظره، دارای ریسک‌ بیشتری هست.

  • بازار ارز دیجیتال یا فارکس، بر روی کدام بازار مالی، نظارت بیشتری وجود دارد؟

بازار ارز دیجیتال و بازار فارکس، تحت نظارت و کنترل نهادهای مالی و دولتی قرار دارند؛ بازار ارزهای دیجیتال به صورت غیرمتمرکز و بدون نهاد مرکزی عمل می‌کند و به همین دلیل نیز نظارت و کنترل دولت‌ها بر آن کمتر است.

  • بازار ارز دیجیتال یا فارکس، میزان نوسانات در کدام بازار بیشتراست؟

نوسانات یک بخش اصلی از هر دو بازار مالی هستند؛ اما در مقایسه بازار ارز دیجیتال یا فارکس، باید اشاره کنیم که میزان نوسانات در بازار ارزهای دیجیتال، به مراتب بیشتر است. بازار فارکس در زمینه ثبات قیمتی جلوتر است؛ به طوری که این بازار نیز نوسان دارد، اما میزان نوسانات آن به هیچ عنوان با بازار ارزهای دیجیتال قابل مقایسه نیست و دلیل این موضوع حجم بالای معاملات در بازار فارکس است.

محتوای این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *