12 سال سابقه
اوربکس

معرفی شاخص دلار آمریکا (USDX یا USDY) در فارکس

معرفی شاخص دلار آمریکا (USDX یا USDY) در فارکس

شاخص دلار آمریکا (USDX یا USDY) چیست؟ در بازار فارکس نمادهای معاملاتی و جفت ارزهای بسیاری معامله می‌شوند؛ تریدرهای بازار فارکس و معامله‌گرانی که در این بازار مالی حضور دارند، به دنبال برخی نشانه‌های مطمئن برای انجام معامله در این بازار مالی می‌باشند تا بدون اینکه حتی حداقل سرمایه فارکس خود را به خطر بیاندازند، بتوانند از طریق معامله در این بازار مالی به سوددهی برسند.

افراد با برخورداری از اطلاعات کافی و کامل از نمادهای معاملاتی قابل معامله در این بازار مالی، می‌توانند از میزان اشتباهات خود کم کنند و در مقابل به سوددهای قابل توجهی برسند. دلار آمریکا دارای تاثیر قابل توجهی در اقتصاد جهان است؛ به همین دلیل نیز سرمایه گذاران با اطلاع از ارزش فعلی دلار، قادر خواهند بود تا تاثیر این ارز را بر شرایط کلی اقتصاد بسنجند.

شاخص دلار آمریکا (USDX یا USDY) یکی از نمادهای معاملاتی مهم در بازار فارکس است. درحقیقت شاخص دلار آمریکا، یک معیار مهم برای اندازه گیری ارزش دلار آمریکا در مقایسه با دیگر ارزهای خارجی می‌باشد. این شاخص، در مقایسه ارزش دلار آمریکا نسبت به شش ارز دیگر به دست می‌آید که به ارزش نسبی دلار آمریکا اشاره دارد. در صورتی که مایل هستید با جزئیات تکمیلی در مورد شاخص دلار آمریکا آشنا شوید، در ادامه این مقاله با ما همراه شوید.

نماد دلار در فارکس چیست؟

در بازار فارکس، برای نشان دادن ارز دلار، از نماد دلار یعنی ” USD ” استفاده می‌شود. این نماد جزو مهم‌ترین نمادهای معاملاتی در بازار فارکس می‌باشد. از رایج‌ترین نمادهای معاملاتی که در بازار فارکس خرید و فروش می‌شوند، می‌توان به جفت ارز ” GBPUSD ” اشاره کرد. برای آشنایی با “ فارکس چیست ” کلیک کنید.

دلار در فارکس

مطالعه کنید: پیپ و پوینت در فارکس

نماد دلار برابر با USD است که در حقیقت مخفف عبارت ” United States Dollar ” است. اگر معامله‌گران و یا تریدرهای بازار فارکس، بخواهند این نماد معاملاتی را معامله کنند، باید به دنبال جفت ارزهایی از بازار فارکس باشند که در یک طرف از آن، نماد معاملاتی USD قرار دارد. برای درک بهتر، برای معامله دلار آمریکا در برابر پوند انگلیس، باید به سراغ جفت ارز ” GBPUSD ” بروید و اقدام به معامله خرید و فروش نمایید. یا در مثالی دیگر، برای معامله دلار در برابر ارز یورو، معامله‌گران باید اقدام به معامله نماد معاملاتی ” EURUSD ” نمایند.

بر اساس اطلاعاتی از میزان معامله در بازار فارکس در اختیار داریم، بیشترین میزان معامله در بازار فارکس، به جفت ارز یورو در مقابل دلار اختصاص دارد. به طوری که به میزان 20 الی 25 درصد از تمامی معاملاتی که در بازار فارکس انجام می‌شوند، متعلق به معاملات یورو به دلار می‌باشد.

اینطور می‌توان نتیجه گرفت که محبوبیت دلار در بازار فارکس، بسیار زیاد است. به طوری که با بررسی ده جفت ارز پر معامله در بازار فارکس، به راحتی می‌توان متوجه شود که 9 معامله از 10 معامله‌ای که در بازار فارکس انجام می‌شود، به نوعی با دلار آمریکا در ارتباط است. معامله‌گران حرفه‌ای در بازار فارکس، به سراغ نماد معاملاتی USDX می‌روند که نشان دهنده شاخص دلار آمریکا است که در ادامه پیرامون آن، توضیحات بیشتری را ارائه می‌دهیم.

شاخص دلار آمریکا چیست؟

برای اندازه‌ گیری ارزش دلار آمریکا نسبت به سبدی از شش ارز خارجی شامل یورو، ین ژاپن، دلار کانادا، پوند انگلیس، کرون سوئد و فرانک سوئیس، از شاخص دلار آمریکا استفاده می‌شود. در حقیقت شش کشوری که نام بردیم، اصلی‌ترین شرکای تجاری ایالات متحده می‌باشند.

در بازار بین‌المللی فارکس، برای نشان دادن شاخص دلار آمریکا، از یکی از نمادهای ” USDX ” یا ” USDY ” استفاده می‌شود. درحقیقت این نماد، نشان دهنده ارزش دلار آمریکا نسبت به شش ارزی که در ادامه آورده‌ ایم، است.

  1. یورو (EUR)
  2. ین ژاپن (JPY)
  3. پوند انگلیس (GBP)
  4. دلار کانادا (CAD)
  5. کرون سوئد (SEK)
  6. فرانک سوئیس (CHF)

بزرگ ترین جزء از سبد متشکل از 6 ارز خارجی فوق، یورو است که به اندازه 57.6 درصد از این سبد را تشکیل داده است. وزن مابقی ارزهای موجود در این شاخص پس از یورو، به ترتیب برابر با 13.6 برای ین، 11.9 برای پوند، 9.1 برای دلار کانادا، 4.2 برای کرون و 3.6 برای فرانک است.

در نظر داشته باشید که USDX یا USDY، نشان دهنده ارزش دلار است. به طوری که هر چه ارزش دلار در مقایسه با شش ارز دیگر افزایش پیدا کند، مقدار شاخص نیز به همان نسبت بیشتر می‌گردد. در وضعیت برعکس، با کاهش ارزش دلار در مقایسه به شش ارز موجود در سبد، شاخص دلار آمریکا نیز کمتر می‌شود. برای درک بهتر این موضوع، توجه داشته باشید در صورتی که شاخص USDX عدد 120 را نشان دهد، یعنی دلار آمریکا 20 درصد در مقایسه با سبد ارزها افزایش داشته است. این در حالی است که اگر USDX برابر با 90 باشد، یعنی دلار آمریکا به اندازه 20 درصد در برابر شش ارز نامبرده، کاهش داشته است. تغییراتی که درUSDY  ایجاد می‌شود، در اقتصاد جهانی نیز تاثیر خود را می‌گذارد. به همین دلیل است که معامله‌گران و تحلیل‌گرانی که در بازار مالی فارکس حضور دارند، دائما تغییراتی که شاخص دلار آمریکا دارد را زیر نظر می‌گیرند.

نمادهای USDX  و USDY چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

دو نماد معاملاتی USDX و USDY تفاوتی با یکدیگر ندارند و هر دو نماد، نشان دهنده شاخص دلار آمریکا هستند. تعدادی از بهترین بروکر فارکس، برای نشان دادن شاخص دلار آمریکا، از نماد معالاتی USDX استفاده می‌کنند؛ برخی دیگر نماد USDY را به کار می‌برند. اگر نمی‌دانید “ بروکر چیست ” کلیک کنید.

شاخص دلار آمریکا

از دست ندهید: تحلیل بنیادی در فارکس

تاریخچه شاخص دلار آمریکا

شاخص دلار آمریکا، کمی بعد از اینکه توافقنامه برتون وودز انحلال شد، به وجود آمد. این توافقنامه در سال 1973 و یا پایه 100 ایجاد گردید. مقادیر از آن زمان تا به امروز، بر این پایه در نظر گرفته می‌شود.

شاخص دلار آمریکا در سال 1973 توسط فدرال رزرو ایالات متحده و پس از اینکه توافقنامه برتون وودز منحل شد، ایجاد گردید که هدف از آن نیز ردیابی ارزش دلار آمریکا بود. به طوری که دولت آمریکا نیاز به یک شاخص داشت تا بتواند به کمک آن، ارزش دلار آمریکا را محاسبه کند. به همین دلیل بعد از اینکه توافقنامه برتون وودز منحل گردید، شاخص دلار آمریکا جایگزین آن شد.

شاخص دلار آمریکا، در ابتدا با پایه 100 آغاز شد؛ مقادیر این شاخص از آن زمان نسبت به پایه اولیه تعیین شده، محاسبه می‌گردد. بیشترین مقدار این شاخص در سال 1984 میلادی بود که تا 165 افزایش پیدا کرد. این در حالی می‌باشد که شاخص دلار آمریکا در طی سال 2007 به کم‌ترین میزان خود رسید و تا 70 کاهش پیدا کرد.

در طی سال‌های اخیر، USDY  بین 90 تا 110.3 افزایش و کاهش داشته است. عوامل بسیاری در میزان شاخص دلار آمریکا، تاثیر خود را می‌گذارند؛ به طوری که نرخ تورم، رکود و رشد اقتصادی در این کشورها، بر روی این شاخص تاثیرگذار هستند.

از تاریخی که از USDY  استفاده می‌شود، تا به امروز که این شاخص مورد استفاده قرار می‌گیرد، محتویاتی که در سبد ارزی قرار دارند، تنها فقط یکبار تغییر کرده‌اند. به طوری که در سال 1999 میلادی، ارز یورو را به جای برخی ارزهای اروپایی در این سبد جایگزین کردند. ضمن اینکه بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و با توجه به ارزهای تاثیرگذار در اقتصاد جهانی، حتی پیش بینی می‌شود که ارزهایی از جمله یوان چین (CNY) و پزو مکزیک (MXN) نیز جایگزین ارزهای دیگر در این شاخص گردند. در طی سال‌های اخیر، چین و مکزیک، شرکای اصلی تجاری ایالات متحده به شمار می‌روند.

فرمول محاسبه شاخص دلار آمریکا

بر اساس توضیحاتی که ارائه کردیم، شاخص دلار آمریکا نسبت به سبدی متشکل از 6 ارز خارجی دیگر محاسبه می‌گردد. به همین دلیل این شاخص از طریق فرمول زیر به دست می‌آید:

USDX = 50.14348112 x EUR/USD۸ (-0.576) x USD/JPY (0.136) x GBP/USD(-0.119) x USD/CAD^(0.091) x USD/SEK^(0.042) x USD/CHF^(0.036)

برای اینکه بتوانید فرمولی که در قسمت فوق آورده‌ایم را به صورت کامل متوجه شوید، باید بگوییم که از علامت “^” به معنی توان در این فرمول استفاده شده است. همانطور که مشاهده می‌شود، یورو در این فرمول دارای بیشترین وزن و اثرگذاری است. برای ارزهایی که بر اساس دلار قیمت‌گذاری می‌شوند، وزنی مثبت و برای جفت ارزهایی که بر اساس دیگر ارزها قیمت‌گذاری می‌شوند، از وزنی منفی استفاده شده است.

برای درک بهتر این موضوع، در ادامه جدولی را آورده‌ایم که در آن یک نمونه ارزش شاخص دلار آمریکا محاسبه شده است.

جدول جفت ارزهای شاخص دلار آمریکا

آشنا شوید: مسابقه فارکس

کاربرد شاخص دلار آمریکا در فارکس

تمامی معامله‌گران و سرمایه‌گذارانی که در بازار فارکس حضور دارند، می‌توانند از شاخص دلار آمریکا استفاده کنند تا به این واسطه روند قیمت جفت ارزهایی که در یک طرف از آن‌ها، دلار آمریکا قرار گرفته است را شناسایی کنند و مورد بررسی قرار دهند.

بنابراین برای تمامی معامله‌گرانی که در این بازار مالی حضور دارند، شاخص دلار آمریکا یک ابزار مناسب است که معامله‌گران با استفاده از آن‌، می‌توانند بازار فارکس را تحلیل و ارزیابی کنند. بنابراین این شاخص به دلیل اینکه نشان دهنده قدرت دلار در برابر تعدادی ارز دیگر است، یک دید خوبی را به معامله‌گران می‌دهد تا بتوانند جفت ارزهای بازار فارکس را به خوبی تحلیل و بررسی کنند. از سویی دیگر جفت ارزهایی که در یک طرف از آن‌ها نماد دلار آمریکا قرار دارد، دارای اهمیت بسیار بالایی نیز می‌باشند؛ به طوری که معاملات آن‌ها با سودهای خوبی برای معامله‌گران نیز همراه است.

معامله‌گرانی که در بازار فارکس حضور دارند، می‌توانند از شاخص دلار آمریکا به عنوان یک اندیکاتور و با هدف تشخیص جهت حرکت دلار آمریکا بهره ببرند. البته نباید از یک نکته مهم غافل شد که موقعیت دلار آمریکا در یک جفت ارز نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. به طوری که در برخی معاملات، در جفت ارز نمایش داده شده، دلار آمریکا ارز پایه می‌باشد که در اینصورت جفت ارز با شاخص دلا ر آمریکا دارای همبستگی مثبت است؛ به طوری که با افزایش شاخص، قطعا قیمت جفت ارز با ارز پایه دلار نیز افزایش پیدا می‌کند و برعکس. در حالتی که در جفت ارز مورد معامله، دلار آمریکا، ارز پایه نیست، میان شاخص دلار آمریکا و قیمت جفت ارز، یک رابطه معکوس برقرار است.

شاخص دلار آمریکا

مطالعه کنید: حساب فارکس اسلامی 

سخن آخر

در این مقاله توضیحاتی را پیرامون شاخص دلار آمریکا ارائه کردیم. این شاخص یک معیار است که با استفاده از آن، می‌توان قدرت دلار آمریکا را در مقایسه با سبدی که در آن شش ارز قدرتمند دیگر شامل یورو، پوند، ین، دلار کانادا، کرون سوئد و فرانک سوئیس قرار دارند، مورد بررسی قرار داد.

تمامی سرمایه‌گذاران در بازار مالی فارکس، تحلیل‌گران و تریدرها، می‌توانند برای انجام معاملات خود در این بازار مالی و البته معاملات جفت ارزهایی که یکی از ارزهای آن دلار آمریکا است، این شاخص را مورد بررسی قرار دهند.

بسیاری از تریدرهای بازار فارکس، همانند سیگنال فارکس، از شاخص دلار آمریکا نیز برای انجام مطمئن‌تر معاملات خود استفاده می‌کنند. این در حالی است که برای معامله در این بازار مالی، حالت‌های دیگری نیز وجود دارد و آن معامله‌کردن بر روی USDX می‌باشد. هیچ کالایی در این شاخص وجود ندارد، به همین دلیل معامله‌کردن در آن، باید با استفاده از قراردادهای آتی و در قالب بازار آتی باشد. در برخی از بروکر فارکس از جمله آلپاری، امکان معامله بر روی این شاخص وجود دارد.

امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید باشد و بتوانید از اطلاعات آن برای معاملات بهتر در بازار فارکس بهره مند شوید. درصورتی که در این زمینه سوالی دارید، حتما در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

آشنا شوید: بهترین ابزار های فارکس

سوالات متداول

  • در پلتفرم معاملاتی متاتریدر 4 برای نمایش شاخص دلار، از چه نمادی استفاده می شود؟

در پلتفرم معاملاتی متاتریدر چهار در بروکرهای مختلف، از یکی از نمادهای معاملاتی USDX یا USDY استفاده می‌شود.

  • شاخص دلار در فارکس چیست ؟

از نماد دلار در بازار فارکس برای نشان دادن ارزش یک ارز در مقایسه به دیگر ارزهای بین المللی استفاده می‌گردد. در حقیقت میزان شاخص دلار در فارکس، نشان دهنده میزان عرضه و تقاضا دلار در بازار جهانی است.

  • معامله با شاخص دلار آمریکا “ USDX” چگونه می‌باشد؟

شاخص دلار آمریکا این امکان را به معامله‌گران می‌دهد تا بتوانند ارزش دلار را درمقایسه با سبدی از شش ارز دیگر مورد بررسی قرار دهند. ضمن اینکه می‌توانند از معاملاتی که انجام می‌دهند، در برابر ریسک وخطراتی که در مقایسه با دلار دارد نیز محافظت کنند.

  • شاخص دلار آمریکا در مقایسه با کدام ارزها محاسبه می‌شود؟

USDY ، در مقایسه با دیگر ارزها شامل یورو، ین ژاپن، پوند انگلیس، دلار کانادا، کرون سوئد و فرانک سوئیس محاسبه می‌شود.

  • چرا USDXاهمیت دارد؟

USDY  این موضوع را نشان می‌دهد که وضعیت بازارهای مختلف، چگونه می‌باشد. در صورتی که این شاخص در حال افزایش باشد، به این معنی است که ریسک در دیگر بازارها در حال افرایش است و بهتر است سرمایه‌گذار قبل از اینکه وارد یک بازاری شود، ابتدا کمی دست نگه دارد. در حالت برعکس، در صورتی که شاخص دلار آمریکا در حال کاهش باشد، به این معنی است که دلار به دارایی‌های مختلفی در دیگر بازارها تبدیل می‌شود و احتمال جهش قیمتی در این بازارها وجود دارد. بنابراین تحلیل قیمت شاخص دلار آمریکا، می‌تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا برای ورود به این بازار مالی، تصمیم گیری داشته باشند.

محتوای این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *